Lyssna till Livets puls...

Stenar och kristaller

   Som vi alla vet så har allt energi och vibrationer och så även stenar och kristaller. Alla stenar och kristaller har olika vibrationer och avger en viss energi. Då vi använder oss av dessa så kan vi alltså balansera, rena och heala allt. Vi påverkas inte bara av stenen eller kristallernas energier utan även färgen i stenen.

   Om vi går länge med en inre obalans så sätter den sig ganska hårt i vårt chakra som i sin tur sänder ut detta i vår energikropp dvs auran. Om man inte får den balanserad då heller så sitter den kvar och påverkar även de inre organen i kroppen, som i sin tur påverkar vårt humör, sinnesstämmning och alla andra organ.

   I samma sekund en sten placeras på kroppen eller i fickan på byxorna så börjar den jobba med dina obalanser. Hur använder vi dem mer då ?

  • Vi kan använda dem till drickbara kristallessenser.
  • Vi kan använda dem i olika massageoljor.
  • vi kan använda dem i en kristallhealing.
  • Vi kan använda dem i en chakrabalansering.
  • Vi kan sätta stenen direkt på kroppen med kirurgiskt tejp vid åkommor.
  • Vi kan ha en bringare framme med kristallvatten.
  • Vi kan rena hemmet med dem.
  • Vi kan programmera dem för ett syfte och ändamål.


   När du ska köpa en sten eller kristall gå inte efter någon lista som säger vilken sten du ska ha för att få hjälp med ett visst tillstånd. Följ din intuition och välj den sten som du tycker känns mest rätt, den som drar dina ögon till sig. Troligtvis är det denna kristallens energier du behöver mest. Storleken har ingen betydelse! En liten sten kan innehålla mycket energier och en stor sten mindre. En del personer tycker att vissa stenars energier är för starka och väljer en mindre sten som är mindre energirik. Se upp för falska stenar, vissa säljare färgar stenar för att få dem att bli vackrare eller se ut som en annan sten. Otrumlade stenar är lika energirika som de tumlade. Vissa tycker att de tumlade är vackrare medan andra föredrar dem i sin naturliga form. Igen, låt din intuition bestämma. Man kan mycket väl köpa stenar till andra. När du väljer stenen, tänk på personen i fråga och följ din intuition. Bli inte förvånad om du normalt väljer andra typer av stenar än den du valt att ge bort. Genom att tänka på den vän man vill ge bort stenen till ser man till de energier vännen behöver, inte sina egna. Turkosen är ett exempel på en sten som hellre ska ges bort än köpas.

   Kristallerna kan också kopplas samman med de olika chakran. Kroppen behöver energi från regnbågens alla färger. Stenarnas olika färger kan associeras till ett eller flera av chakran. Genom att använda sig av ett chakras färg kan man påskynda helandet i det område, och de organ som associeras därtill. Genom att titta på stenens färg får man en ledtråd till vilket chakra den tillhör. Stenar absorberar inte bara positiva energier utan även negativa, därför behöver de renas för att återfå sina krafter. En nyinköpt kristall ska alltid rengöras eftersom de absorberat energier från alla de som tagit i dem. Det finns flera sätt att rena stenar på. Alla stenar behövs inte rengöras eftersom somliga inte absorberar negativa energier, Citrinen är ett sådant exempel. För att ladda upp en sten kan man lägga dem i sol- eller månsken. Det är dock inte lämpligt med alla stenar eftersom en del, särskilt transparenta, bleks om de utsätts för starkt ljus. Exempel på stenar som skadas i solljus: Ametist, Apachetår, Apatite, Akvamarin, Aventurin, Citrin, Fluorite, Kunzite, Rosenkvarts, Rökkvarts.

   Ett annat sätt att rena en sten är att lägga den i ett glas till hälften fyllt med havssalt och till hälften, ljummet vatten. Både saltet och vattnet har en renande verkan och laddar upp stenen. Låt stenen ligga kvar i vattnet ett dygn, släng sedan bort saltet. Man kan också gräva ned sin sten utomhus i jorden. Stenen är då i sitt rätta element och samlar ny energi. Låt den ligga i jorden ett dygn. Glöm inte att märka ut var du grävt ned den! Att tända rökelser och låta röken rengöra stenen kan också användas för att återge stenen sin energi. Även rosenvatten har en rengörande effekt, lägg stenen i vattnet och låt den vara ett dygn. Rengör dina stenar/kristaller när du känner att det behövs, efter du använt dem eller om någon annan har haft stenen.

   Det finns många sätt att arbeta med stenar. Man kan använda dem som hjälp att meditera. Sitt ned i lugn och ro och låt stenens energier verka medan du mediterar. Att ha med sig sina stenar i en ficka är också bra. Somliga tycker inte att det räcker utan vill ha stenarna närmre kroppen, då kan man sätta fast stenen på det chakra där den ska verka, direkt mot huden. Ett annat sätt att låta stenarnas energier verka är att "sova på saken". Lägg stenen under kudden när du lägger dig. Det kan också påverka dina drömmar. Man kan också lägga sina stenar i rummet eller på sitt arbetsbord. Stenarnas energier sprider sig i rummet och så är de ju vackra dekorationer. Många bär stenar som smycken. Det är vackert och många tycker det är mest bekvämt. Tyvärr är de oftast dyrare att köpa som smycke än lösa stenar. Att programmera sina stenar är ett sätt att ge dem mer kraft genom att tänka in sin önskan i stenen. Se dock upp för vad du önskar, din önskan kan bli sann! Var också specifik i din önskan. Att t ex önska sig överflöd kan ge dig ett överflöd av något du inte vill ha överflöd av som tex räkningar. Förvara inte dina stenar ihop med nycklar och lägg dem inte i närheten av strömledningar. Låt dem ligga där det är ljust, stäng inte in dem i en låda.

 

 Programmering

1. Sätt dig ner bekvämt, håll kristallen i händerna och stilla dina tankar.
2. Föreställ dig att du är omgiven av en skyddande bubbla av vitt ljus. 
3. Formulera en positiv affirmation. Föreställ dig det du vill uppnå som om det redan vore verklighet. 
4. När du har formulerat din programmering, värmer du upp kristallen i dina händer genom att gnugga den lite grann. Detta sätter igång elektronerna i kristallen och gör den mer mottaglig för programmet. När kristallen känns varm är den färdig att programmeras. 
5. Visualisera nu det du önskar, som om det redan existerade. Fyll kristallen med den positiva bild du har i din tanke. 
6. När du är färdig kan du bära kristallen på dig eller ha den på någon annan skyddad plats. 
7. Om programmeringen ska förbli så stark som möjligt får ingen annan än du röra kristallen.

I syfte att förstärka programmeringen, sätter du dig med kristallen då och då. Se dig själv på nytt omgiven av den skyddande ljusbubblan, värm upp kristallen, och visualisera återigen det du programmerat in. Varje gång du tar fram kristallen och repeterar programmet aktiveras kristallen. Du får kraft ifrån den samtidigt som resultatet har möjlighet att snabbare manifesteras. När du har uppnått det du programmerat in eller känner dig färdig med affirmation, rengör du och laddar upp kristallen. 
      Om du vill sända healing till en vän, programmerar du kristallen på liknande sätt som när det gäller dig själv. Se till att kristallen är rengjord. Visualisera hur du sänder helande ljus till vännen och se henne eller honom omgiven av den skyddande ljusbubblan. Fyll kristallen med denna bild. Affirmera samtidigt att du sänder villkorslös healing, kärlek och ljus till din vän. Då gör du inte intrång i din väns intrigitet. Har du en bild på din vän kan du placera kristallen vid bilden. Rengör kristallen när din vän fått vad hon eller han behöver.

 

Månadsstenar

Januari - Granat, hematit eller serpentin.
Februari - Ametist, kunzit eller sugelit.
Mars - Akvamarin, amazonit eller heliotrop.
April - Bergkristall, karneol eller klar fluorit.
Maj - Rosenkvarts, grön krysophras eller mangankalcit.
Juni - Citrin, gul kalcit eller gul bandagat.
Juli - Månsten, mjölkkvarts/snökvarts eller selenit.
Augusti - Sardonyx, peridot, chalkopyrit eller solsten.
September - Jade, grön aventurin eller mossagat.
Oktober - Blå kalcit, malakit eller blå bandagat.
November - Röd jaspis, heliotrop eller mookait.
December - Lapis lazuli, onyx eller azurit.

Stjärntecken

Väduren - Bergkristall, diamant.
Oxen - Rosenkvarts, smaragd.
Tvillingarna - Citrin, vit safir.
Kräftan - Månsten, pärla.
Lejonet - Karneol, gyllene topas.
Jungfrun - Jade, blå safir.
Vågen - Lapis lazuli, opal.
Skorpionen - Obsidian, svart pärla.
Skytten - Turkos, blå zirkon.
Stenbocken - Granat, rubin.
Vattumannen - Ametist, klar spinell.
Fiskarna - Heliotrop, gyllene beryll.

 

 


   Abaloneskal bearbetar ångest och spänningar. Den ger stöd i alla transformationsprocesser och ökar förmågan att våga ge efter under meditation, att vara i känslan. Den är också muskelavslappnande.

 

 

   Ger sinne för detaljer och bättre överblick. Du blir systematisk och slipper den förvirringsom lätt kan uppstå när man känner sig stressad. Obalans i hjärta,
hals och lungor helas effektivt med adamit.

Chakra: Hjärt och solar plexus.

 

Agat, Band-

    I denna sten finns en glad, blid, mjuk och öm energi som förstärker glädjekänslor och gör att vi vågar vara optimistiska så vi ser det vackra i tillvaron. Den lyfter fram sanningen i oss, lugnar, renar, ger trygghet, överblick och inspirerar oss att utrycka vår inre röst på ett rakt och ärligt sätt. På så sätt är det en helande sten för relationer människor emellan då den hjälper oss att uppriktigt tala med och lyssna på varandra. Den har god verkan för en man som vill förälska sig i en kvinna. Bra mot feber, magsår och brännskador.

Kombination: Blå Bandagat + blå Topas förstärker din förmåga att uttrycka vem du är. Du kommer att framstå som välgrundad och övertygande.
Chakra: Solarplexus och hals.   Grön agat används i kärleksmagi, för att undvika avundsjuka tankar och illvilja, som sanningsamulett och för att dra till sig favörer från inflytelserika personer. Den hindrar barn från att falla och vuxna från att snubbla. Håll en agat på pannan för att minska feber och i handen för att  stressa av och bli lugn. Den hjälper mot mindre hälsoproblem och den är bra för blodet och mot hudproblem. Främjande för trägårdsarbete, den ökar växternas fruktbarhet och skönhet. Den kan "planteras" eller hängas i trädgården. Agaten hjälper oss att öppna kanaler. Agaten ger oss förståelse för den inre harmonin. På mjuka och vänliga sätt eller lite tuffare tag (leopardagaten) för den oss till välbefinnande. Stärker självrespekten. Beskyddar och ger styrka. Ger mod och handlingskraft för att övervinna osäkerhet. Ger talargåva. Hjälper mot oväder och stillar törst. Bra för hjärtat.

Chakra: Rot. Brunaktiga agater är för baschakrat och navelchakrat, blå agat för halschakrat.


Agat, Botswana-

   Egenvärde. Hjälper till att förvandla ett häftigt temperament till ett lugnare väsen. Avlägsnar sexuella skuld känslor och stärker din självkänsla liksom de andra agatarterna. Den ger oss oväntad glädje, en riktig lyckosten. Botswana-agaten kallas för solnedgångsstenen eftersom den innehåller solljus som tröstar människor under mörka ensamma nätter. Påverkar bukspottkörteln och aptiten och är därför bra i förbindelse med bantningskurer och dieter.

Kombination: Botswana-agat + Kunzit kan lära oss att flyta med strömmen och följa den energi som känns starkast i hjärtat.
Chakra: Brun botswana-agat relaterar till rot, rosa till hjärt.


Agat, Dendrit-

   Ljusbringare. Ger dig kontakt med de naturliga, ursprungliga krafterna i dig själv. För in solsken och ljus i våra hem. Bra mot ryggproblem och inre oro.

Chakra: Alla

 

Agat, Eld-

   Ger inspiration, stärker din inneboende kampvilja. Ger karisma och genomslagskraft. Allmänt öppnande och insiktsgivande.

Chakra: Navel   Mossagat är bra mot stel nacke, för att träffa nya vänner och för att upptäcka "skatter". Kan användas vid allergier, främjar hårväxten, mildrar stress. Det är avgjort rätt sten att använda när saker och ting bara blir för mycket. Den är bra att använda tillsammans med andra fördrivande krafter, exempelvis avtagande måne och nordanvind. Tänk dig bara att alla dina problem blåser bort med hjälp av vinden och lägg stenen i fönsterkarmen när månen är i avtagande. Dina problem kommer att försvinna i takt med månens minskande storlek och när månen inte syns längre kommer problemen att vara borta. Ta sedan din mossagat och rena den. Göm den sedan säkert tills nästa gång du har bruk för den. Vitalitet. Denna sten stärker viljan och befrämjar vitaliteten. Helar hjärtat, ger mod, vältalighet samt en bra jordförbindelse. Bra mot diabetes, allergier, lever-njur sjukdomar och håravfall.

Kombination: Mossagat + Amazonit + Bergkristall vid reumatism.
Chakra: Hjärt


   Enighet och öppenhet. Skapar harmoni och helhet. Reder ut missförstånd och helar ovänskap.
Bra mot influensa och andra virussjukdomar. Även användbar vid behandling av hudåkommor.
 
Kombination: Röd mossagat + Rutilkvarts aktiverar immunförsvaret.
Chakra: Rot och hjärt.   Flexibilitet och anpassning. Symboliserar vår anpassningsförmåga, känslornas rymlighet. Övervinner rädslan för att följa universums oändliga flöde. Stimulerar kundalini kraften. Påverkar företeelser där din egen envishet fungerar som en bromskloss, särskilt problem med magen som ofta rymmer våra tillbakahållna känslor.

Chakra: Rot, navel och hjärt.


Agat, Träd-

   Sprider glädje och spontanitet omkring sig. Om du ska på en fest där du inte känner så många kan du ha med en trädagat i fickan, helst så nära kroppen som möjligt. Stenen hjälper dig att släppa taget lite och gör det lättare att prata med okända människor. Den är även lämplig att ha till hands för den som är rik och äger mycket, eftersom den skänker materiell måttlighet och hjälper till att hantera rikedom.   Gränslöshet. Turitella-agaten kan uträtta allt. Dess möjligheter är obegränsade. Den beskyddar när man arbetar med andlig utveckling och tar ner den andliga strävan på jorden. Gör det lättare för dig att gå in i något nytt. Ökar blodcirkulationen och är bra mot kalla händer och fötter.

Chakra: Rot

   Hjälper dig att hitta din egen kärna, ditt eget sätt att uttrycka sanningen.
Det här är en sten förindividualisten som vågar leva i sig själv och
inte genom andra. Renande och vitaliserande.
 
Kombination: Vit agat + Rosa Opalit stärker förmågan att leva i
överensstämmelse med sin andliga kärna.
   Akvamarinen är symbolen för elegans och är stjärntecknet Fiskarnas sten. Den hjälper till att öppna upp förmågan till medialitet och anses vara psykiskt och fysiskt renande och därför mycket användbar vid kommunikation av alla de slag den kan för detta ändamål gnidas mot kroppen eller användas i ett bad. Den skyddar vid reso, speciellt resor över vatten. Dess svala, lugna egenskaper kan också ha gott inflytande över dig när du ska ta examen eller gå på anställningsintervju. Stimulerar lek och fantasi. Akvamarinen har även magiska egenskaper för att läka kroppen, en förmåga som kan användas när hälsan brutits ner på grund av stress och spänningar, överdrivet ätande eller missbruk av alkohol, tobak eller medicin. Den motverkar självdestruktiva mönster. Bra mot hudsjukdomar, huvudvärk och matsmältningsproblem. Bra mot allergiska problem som snuva och klåda i ögonen. Hjälper mot problem i mun och hals.

Chakra: Hals och kron.


   Välvilja och samarbete. Stärker din förmåga till samarbete och förståelse.
Skapar trygghet inför det okända, en känsla av frihet inför det nya. Återuppbyggande.
 
Kombination: Ametrin + Albit får du lättare att lära av dina tidigare erfarenheter.
Chakra: Pann
   Befrämjar glädje och möjligheter i livet, bra till meditation. Stimulerar våra mer excentriska sidor, vår uppfinningsrikedom. Påverkar vår självinsikt i gynnsam riktning. Verkar helande på mjälte och bukspottkörtel.

Chakra: Hjärt

 

   Gudomlig kärlek. Stimulerar såväl fysisk som psykisk stabilitet och skapar balans från rotchakrat
till kronchakrat. Du får möjlighet att både känna och förstå utifrån ett högre medvetandetillstånd.
Regenererande. Bra vid hjärtstörningar och vid balansering av bukspottkörtelns och leverns energi.
 
Chakra: Rot

 

  Amazonit används av spelare för att dra till sig pengar och för alla för att öka chansen till framgång. Den hjälper vid svår barnsbörd. Den balanserar och ökar medvetenheten i hjärt- och solar plexuschakrat och är också bra för halschakrat. Amazoniten skapar inre balans och hjälper oss att bryta ovanor. Den hjälper oss att uttrycka och formulera våra behov och sätta gränser och kallas ofta därför en "kvinnosten" eftersom gränssättning och att säga ifrån ofta är ett kvinnligt problem. Symboliserar vänskap. Bra sten vid meditation. Bra i olja mot reumatism.

Kombination: Amazonit + Sodalit för frigörelse samt markering av gränser. Amazonit + Guldkalcit för balans mellan inre man och kvinna.
Chakra: Hjärt från Solar Plexus upp till Halsen.   Under kudden eller buren till sängs hjälper ametisten mot sömnproblem och mardrömmar och förhindrar att man försover sig. Ametisten är en mäktig resesten, skyddar mot tjuvar, sjukdom och annan fara. Vid utbyte av ametister mellan älskande par stärks banden. När män bär den, sägs den dra till sig goda kvinnor. Den är en andlig sten, en sten för frid. Håll den i vänster hand för att uppnå lugn. Den tar bort fruktan och ökar hoppfullheten. Den avlägsnar skuldkänslor och självbedrägeri. Ametisten skärper ditt sjätte sinne. Den lär dig att släppa taget och känna tillit, att ge upp gammalt och låta dig fyllas på ett nytt och bättre sätt och låta universums krafter leda din väg. Ametisten ökar också den mentala förmågan, förbättrar minnet och lindrar huvudvärk. Ametisten symboliserar nykterhet och måttlighet och passar bra ihop med stjärntecknet Vattumannen. Bra mot stress, huvudvärk, migrän, hudsjukdomar, berusning, feber och mag/tarmproblem.
 
Kombination: Med Hematit för att balansera sömnen. Får dig att föra ut drömmarna i livet.
Förenar tanke med handling samt ger stabilitet.
Chakra: Alla, särskilt pann och kron.   En ny början, att ta ett mycket stort steg i sin utveckling. En perfekt healingsten eftersom ametistinslaget tar bort smärta och citrininslaget skänker energi och hälsa. Ametrin underlättar högre andlig kontakt oavsett om den sker genom bön, kontakt med änglar eller andliga vägledare. Särskilt bra för nyopererade, när ett främmande element har opererats in eller en protes ska börja användas.

Kombination: Idealisk tillsammans med alla stenar som ingår som en del i en regression.
Chakra: Pann


   Ansvar. Att göra upp med auktoriteter, att finna sin plats samhället, att göra upp med offer- och
martyrrollen. Bra mot cirkulationssjukdomar och när självförtryck och martyrrollen leder till sjukdom.
 
Kombination: Tillsammans med Snökvarts befrämjar den mjölkproduktionen
hos den nyblivna modern. Med Krysopras skärper den din urskillningsförmåga.
Chakra: Rot och hjärt.

 


   Ger urskiljningsförmåga. Hjälper dig att säga nej när det är nödvändigt. Ger mod och beslutsamhet. Tar udden av sarkasm och orättvis kritik, övervinner fördomar och intolerans av alla de slag. Håll i en angelit för att få kontakt med din skyddsängel och när du ber om vägledning från din personliga gudomlighet. Ökar även telepatisk kommunikation med frånvarande älskade personer. Angelit återsänder elakt önsketänkande och illvilja som vågor av medkänsla och vänlighet.

 

 

   Ger en känsla av överseende och medkänsla med och accepterande av dig själv såväl
som andra. Vi är bara på genomresa och vi är alla under utbildning i jordens skola.
Bra vid alla former av konflikter,speciellt för barn som bråkar med varandra i skolan.
 
Chakra: Hjärt och hals.

 

 

 

En problemlösar-, skydds- och lyckosten. Grundande. Apachetåren frigör gammal sorg samt blockerade och sårade känslor, hjälper oss förlåta och gå vidare. Den skärper vår koncentration och skänker lättnad och förlösning, Apachetåren ökar kvinnors sexuella glädje, värmer underlivet och förlöser ogråten gråt. Stenen visar att man genom mörkret ser ljuset. Används av indianerna för att skärpa den inre synen. En bra integrations-, koncentrations- och kanaliseringssten. Bra mot långvariga spänningar, myoser och huvudvärk. Bra för upplösning av slem och nästäppa. Kan hjälpa kvinnor med problem i underlivet.

Kombination: Apachetårar + Karneol + Månsten + Petalit vid barnlöshet.
Chakra: RotApofyllit


   Integration av kropp och ande. Ger förståelse för inkarnationsval, underlättar astralresor. Skapar förbindelse mellan det fysiska och det andliga planet. Kan i terminala faser underlätta övergången till andra dimensioner.

Kombination: Med Sugilit och Kunzit vid svåra sjukdomar.
Chakra: Kron och handflatorna.   Apofylliten är en hjärtesten. Med sitt spröda, grönaktiga skimmer hjälper den oss att befästa vår tillit till kärlekens helande och skapande kraft. Den helar auran från känslomässiga sår. Och då den lilla stenen är stark,

kan den rena auran även ifrån gammal karma från tidigare liv.

 

   Den har en lugnande effekt och kan rena alla chakror och tillföra en balanserad
energi som är mjukare. Den befrämjar intelligens och sakligt ifrågasättande samtidigt
som den helar det andliga livet hos människan. Vit apofyllit är speciellt bra på sjunde
chakrat då den har egenskaper som renhet,andlighet och havets urmoderlighet.

 

    Aqua aura kristallen är särskilt bra för kanalisering och kommunikation t.ex. med växt- och djurriket. Aqua Aura uppmuntrar förverkligande av talanger och potential, inte nödvändigtvis på omvärldens villkor, utan på sätt som innebär att vi hittar verklig lycka i våra hem och arbetsliv. Aqua Aura skapar en skyddande sköld mot psykiska och psykologiska attacker, mot personer som leker tankelekar eller rävspel med oss. Halsirritationer, särskilt de som uppstått på grund av ett nervöst solarplexus.

Chakra: Hals

 

 

   Harmonisering. Skarpsinnighet och trygghet. Ger fin balans mellan känslor och intellekt.
Smärtande områden, slapp hud, problem i mag- och tarmområdet.
 
Chakra: Navel, solar plexus och hjärt.

 


   Tålmodighet, centrering och "inre förälskelse". Stimulerar upptagningen av A- och
E-vitamin, balanserar kroppstemperaturen.

Chakra: Solar plexus

  
Optimism, överflöd och idealism. Ger energi, verkar uppiggande.
 
Chakra: Hjärt

 

 

  

    Ökar kreativiteten och minskar stress. Aventurinen är medicin vid rädsla, ångest och panik. Stärker synen och är bra mot psykosomatiska sjukdomar. Den är stärkande för intellektet. Används i magi för spellycka och för att dra till sig pengar. Står för jordens energi, balanserar kundalinienergin. Lär dig att ande inte är något utan kropp. Cirkulationsrubbningar och oroskänslor. Universalsten för healing.

Kombination: Kan med fördel kombineras med Malakit och Rosenkvarts.
Chakra: Hals och pann.


   Motivation och argumentation. Har en vitaliserande inverkan,
som en uppmuntrande klapp på axeln. Obalans i lever, mjälte och bukspottkörtel.
 
Kombination: Med Mossagat + Kunzit vid obalans i blodsockret.
Chakra: Navel och solar plexus.

 


   Inger lugn och harmoni i kritiska situationer. Ger dej mod att våga det där lilla extra. Stärker vår tanke att kunna se klart. En överflödssten, ger lätthet, munterhet och överraskningar. Bra att använda vid meditation och visualisering. Bra mot hjärtproblem och hudsjukdomar. Universalsten för healing.

Kombination: Aventurin + Kunzit vid nervöst hjärta. Aventurin + Smaragd + Oxöga vid blodtrycksproblem.
Chakra: Från Solar Plexus upp till Halsen.

 
Aventurin, Röd

   Stimulerar din kreativitet och självsäkerhet. Är bra i situationer där pengar och kreativitet är inblandade. Bra mot illamående, stress och allmänt obehag.
 
Chakra: Rot
Kombination: Tillsammans med grön Aventurin = överflödsenergi.

    Azurit ökar den mediala förmågan och kan ge starka, t.o.m. visionära drömmar. Den kan användas för att se in i framtiden för den tar bort blockeringar i tredje ögat, så placera den där vid t ex meditation. Den gör också intellektet mer receptivt, varför den med fördel kan läggas på skrivbordet vid studier. Den är helande för alla blockerade delar av kroppen. Den stimulerar mjälten, sköldkörteln och huden. Den hjälper vid behandling av ledproblem och artrit.

Kombination: Azurit + Malakit = överflödssten. Ger oss en känsla av att det finns mer än nog till alla.
Chakra: Pann
   Bergkristallen är en symbol för människans ande och intellekt. De bergkristaller man dras till stimulerar denna människas speciella utveckling. Bergkristallen är allmänt helande och kan placeras på smärtfyllda eller spända delar av kroppen. Den balanserar energin och löser upp blockeringar. Nyblivna mödrar kan använda den för att öka mjölkproduktionen. Den kan ta in, lagra och sända information. Kan läggas överallt på kroppen för att dra ut negativa energier, men den bör då programeras att dra ut och rena eftersom den är en sten som förstärker. Placera den under kudden för klarare drömmar och lugn sömn. Bör rengöras ofta. Stenens främsta gåva är att den stärker koncentrationsförmågan. Den hjälper dig att koncentrera din styrka och dina krafter mot det valda målet. Bergkristall kan verka likadant på kroppen genom att hjälpa dig koncentrera hela din energi på den kroppsdel du vill läka. För att snabbt lindra huvudvärk kan du sova med en bergkristall nära dig på huvudkudden. Stenen kommer att ta bort den spänning som är orsak till huvudvärken. Eftersom stenen hjälper dig att koncentrera dina ansträngningar är den också bra att använda i samband med bantning. Bergkristall hjälper dig till framgång med de aktiviteter som har med arbetet att göra. Om du är tvungen att göra ett svårt val kan du använda stenen tillsammans med Akvamarin för att nå klarhet och se vilken väg som är den rätta och styrka att följa den. Bra mot fysisk obalans, skyddar mot jord- och vattenstrålning. Allmänt helande vid fysisk obalans.

Chakra: Alla   Energi. Stärker energigenomströmningen och löser upp blockeringar. Energin går i båda riktningarna, vilket gör den ytterst lämplig för att skapa en bro mellan de olika chakra punkterna och för att ta emot och ge vidare energi. Symboliserar det perfekta, det obegränsade och det integrerade. Förbinder det andliga med det materiella, känslor med intellekt. Bra mot alla former av energiavbrott, t ex ärrvävnadsbildningar som skapar blockeringar av energiströmmen. Särskilt lämplig efter diskbråcksoperationer.

Kombination: Med Diamant, Sugilit och Herkimerdiamant eller Rodokrosit när stark klarsyn är nödvändig.
Chakra: Alla

   Balanserar Yin och Yangenergier. Ger styrka och grundning. Stenen är bra för
smärtlindring och kan eliminera energiblockeringar. Bra mot smärtor.
Kan upphäva energiblockeringar och återskapa balans. Även effektiv på akupunkter.
 
Kombination: Effekten kan förstärkas med en Bergkristall placerad på energiförskjutningspunkter.
Chakra: Rot   Bringar lycka, drar till sig pengar. Helande. Sägs lindra reumatism och andra smärtsamma tillstånd. Bra för att återknyta kontakten med den intuitiva medvetenhet och de möjligheter vi förnam som barn. Använd denna sten för att identifiera potentiella motståndare och för att skydda dig själv från deras negativitet.

 

 

   Självrannsakande, gör dig uppmärksam på andra sammanhang än dem
du tidigare sett.Ger mod att fortsätta där andra ger upp. Bra mot
irriterade slemhinnor, för mycket magsyra och följdsymtom av detta.
 
Chakra: Solar plexus och hjärt.

 


   Stimulerar fysisk såväl som psykisk utrensning och aktivitet. Befrämjar fysisk skönhet, grace. Verkar dessutom beskyddande om du arbetar i en belastad atmosfär till exempel på sjukhus. Påverkar vårt hörselsinne och vår förnimmelse av toner och ljud. Lämplig för sångare och musiker. Bra för njurar och urinvägarna. Kallas ibland för kattjärn och är därför en sten som katter tycker mycket om! Utrensande. Motoriska svårigheter.

Chakra: Rot, navel och solar plexus.

 


  Ett kraftfullt verktyg för att lösa upp såväl fysiska som psykiska blockeringar.
Frambringar en känsla av sammanhang och förståelse på flera plan.
Stimulerar vår drömaktivitet. Allmänt balanserande.

Kombination: Med Serpentin vid hjärtproblem och smärtor.
Chakra: Hjärt

 


   Bärnsten ger skönhet och attraherar kärlek, vänner, pengar och framgång till dess bärare. Den lär oss att sann makt och kraftfullhet kommer ur visdom. Den sägs öka förmågan till glädje och sex. Den kan inge oss en känsla av respekt och ödmjukhet inför livet i sig självt. Bärnstenen är starkt helande för många typer av sjukdomar. Den balanserar matsmältnings- och det endokrina systemet. Den är grundande och motverkar depression. Bärnstenen kan placeras över hela kroppen. En grundande sten som inte låter dej gå in i oro och depressioner. Överhuvudtaget en sten med mycket kraft och styrka. En sten som tar fram positiva sidor och egenskaper hos bäraren. Bra mot luftvägssjukdomar och menstruationskramp.

Kombination: Bärnsten + Malakit + Solsten till fysiskt helande. Bärnsten + Citrin vid andningssvårigheter.
Chakra: Alla men särskilt navel.

 


   Balanserar psykiska och andliga energier som hjälper dig att fatta riktiga beslut.
Bra i healing. Öppnar dig för en större helhet. Den hjälper mot huvudvärk.
Den hjälper kroppens avgiftningssystem och lindrar huvudvärk.
 
Chakra: Navel, pann och kron.   Celestin utvecklar de andliga kanalerna, andliga kontakter och är en slags hiss till himlen. Placera en bit Celestin under kudden på natten och be om kontakt med din skyddsängel. Filosofsten, gör dig välbetänkt och förmögen att fatta viktiga beslut. Den främjar öppenhet, rättframhet, tankeklarhet och renhet i hjärtat. Stressdämpande och tar bort spänningshuvudvärk och andra spänningar i kroppen. Vid inlärningsprocesser, eventuellt tillsammans med grön Kalcit.

Kombination: Med Kryolit verkar den vitaliserande.
Chakra: Från halsen upp till kronan.


   Arbetar du med kanalisering från andevärlden är Chalkantit är en stark sten.
Det är viktigt att du står med båda fötterna på jorden, ta ev. hjälp av Hematit
eller röd Jaspis. Du kanske känner dig yr när den öppnar dig för den högre energin.
Chalaktiten är bra för människor som har svårt att få kontakt med det andliga.
Prova stenen först själv innandu provar den på andra.   Försöker dra ut energiblockeringar. Ger klara, starka drömmar om den läggs på tredje ögat. Ger dig en öppen andlig identitet och hjälper dig att stå på egna ben och omvärdera livet. Använd den som vägledare och låt stenen stärka dig. Stenen för dig närmare din själ och ger dig styrka och mod att möta dina känslor av ångest, rädsla, skuld och värdelöshet. Andlighet, mod till konfrontation med ångest och skuld. Det svarta i stenen ger den dessutom möjlighet att grunda den lila strålen i tanke och praktisk handling samt ger styrka och mod till konfrontation med ångestkänslor. Om du mediterar eller gör healing med Charoit så ge dig tid att möta och bearbeta den rädsla som kan komma upp för att sedan kunna släppa den.   Citrin tar bort fruktan, hindrar mardrömmar och ger god sömn. Den stimulerar till ökad andlig medvetenhet. Citrin är som solen: värmande, genomträngande, omhändertagande och livgivande. Den skyddar från negativa vibrationer och inflytanden och den stärker självkänslan. Citrin är den bästa stenen att använda när du vill uppnå något av värdslig karaktär, affärer, utbildning, relations- och familjefrågor. Den är mycket bra mot depression, mot matsmältningsproblem, förstoppning och diabetes samt renar huden. Skyddar ifrån negativ påverkan och stärker din självkänsla. När du vill bli fri beroende och ovanor. Stimulerar och skapar glädje. En sten som ger oss kreativitet och hjälper dig att nå större andliga dimensioner och slippa stress. Balanserar energierna inom dej att våga, du blir lugn i tanken och kan ta fram din handlingskraft. Har en avstressande verkan, ger överblick och ökar förmågan att vara realistisk. Hjälper oss att se det positiva istället för det negativa. Bra i affärer, utbildning, relations- och familjefrågor. Bra mot astma, stress, nervositet, viktproblem och avvänjning samt vid första tecknen på astma. Bra mot mardrömmar.

Kombination: Citrin + Guldtopas dämpar nervositet, ger trygghet och helar andningen.
Chakra: Solar plexus och navel.

 

 

   Lugn och tålamod. Skapar inre handlingsfrihet och större lugn i alla situationer
som ligger utanför ditt ansvar eller din kontroll. Lär oss att saker och ting tar tid.
Bra mot stresstillstånd och hyperaktivitet. Verkar på lever och gallblåsa, är avgiftande.
 
Chakra: Solar plexus

 

 


   Den kan återspegla negativitet och penetrera djupen i ditt inre. Diamant lindrar eller tar bort psykologiskt betingade sexuella problem. Den är renande och förlösande i sexuella frågor och den enses också hjälpa mot bristande fertilitet. Den är en trohetssten samt hjälper till att försona älskande efter gräl. Diamanten är också en skyddssten och en sten för frid. Den hindrar mardrömmar och ger god sömn. Symbol för oräddhet och okuvlighet, den ansågs föra med sig seger till dem som bar den genom att skänka dem rikligt med mod och styrka, Vädurens sten. Står för expansion, livskraft. Har magisk kraft och bör brukas med försiktighet enligt traditionen. Diamanten förstärker den kvalitet som redan är dominerande, oavsett om den är positiv eller negativ. Bra mot mjältrubbningar, ångest och förlamningar.

Kombination: Diamant + Sugilit + dubbelterminerad bergskristall hjälper dig att överskrida hinder och kanaliserar den kunskap du behöver.
Chakra: Tredje ögat
   Balansering. Renar och förenar våra kroppar. Gör det lättare för oss att få känslor och intellekt att samarbeta. Ger större mental insikt. Bra mot psykosomatiska sjukdomar, utmattning.

Chakra: Hjärt


   Dioptas är lugnande, mediativ och känslomässigt stabiliserande.
Den är en utmärkt sten att använda vid healing, meditation och affirmationer.
Den anses främja kärlek, framgång och rikedom. Bra hjälp vid magsår, nervös mage,
hjärt- och blodtrycksproblem.
 
Kombination: Med Herkimerdiamant för att få en starkare verkan.
Chakra: Hjärt och pann.

 

   Stärker den feminina styrkan, hjälper dig att fokusera dina önskningar och tankar. Hjälper vid hyperaktivitet, allergi, cystor, underlivsproblem och cellförändringar. Tillsammans med karneol är den bra vid hormonella störningar. Bra mot hyperaktivitet till följd av allergi, underlivsproblem, cystor, cellförändringar.

Kombination: Med Karneol vid hormonell obalans.
Chakra: Navel och hjärt.

 


   Att hitta sin egen auktoritet, ger karisma och mod att upptäcka och sätta gränser.
En problemlösare.Bra mot spänningar, myoser.
 
Kombination: Tillsammans med Thulit hjälper den dig
att sätta gränser med övertygelse.
Chakra: Rot och hals.   Befrämjar mognad och visdom. Fyller dig med känslan av att kärlek gör nytta. Idealisk för grupphealing. Bra mot hjärtproblem, fysiska såväl som psykiska.

Chakra: Hjärt, hals och kron.


   Bra för korttidsminnet och inlärningsförmågan. Får projekt att framstå som tydliga
och logiska. Bra för människor som ska fatta snabba beslut. Har en helande inverkan
på personer vars egen genomslagskraft tycks vara slagen till marken av någon
auktoritet. Bra mot obalans i njurar, hjärta och lungor.
 
Chakra: Rot, navel och solar plexus.   Har stark effekt på både tredje ögat och rotchakrat. Den ger överblick, iakttagelseförmåga, mental klarhet, starkare intuitionen, kontakt med allt som sker på det fysiska planet samt förmåga att se saker i ett större sammanhang. Falköga är en förvandlingssten och hjälper oss att se oss själva med nya klarare ögon. Den kan ge ökad intelligens. Den bearbetar ångest och förvirring. Falkögat ser ovanifrån och hjälper dig till ett vidare perspektiv på det dagliga livet. Den sprider en fridfull helande stråle rakt in i kroppen och är en av de bästa stenarna när man arbetar med att ändra negativa mönster och nå personliga mål.

Stjärntecken: Stenbocken
Chakra: Tredje ögat

 


   Fantomkristall kallas den Bergkristall som innehåller en inneslutning vilken har samma form som kristallen själv, en inre kristallspets som avspeglar kristallens olika tillväxtstadier. Den uppvisar ännu mer av bergkristallens klargörande och renande förmåga. Den kan ge sin energi till det du själv vill och fokuserar på. En inre resa som upphäver tid och rum. Platsen eller tillståndet där allt kan göras med fullständig överblick. Bra mot alla former av stress.
 
Chakra: Alla


Flinta, Grön

   Skapar förbindelse med urkraftens källa, uppmuntrar och lugnar. Används till beskydd mot demoner och “hemsökta” hus. Väcker kämpaandan. En riktig gåvosten! Styrka och urkraft. Ger oss tröst i nöden och stimulerar vår kampvilja. Allmänt stärkande och grundande. Idealisk till massage.

Chakra: Från rot till navel.


Flinta, Regnbågs-

   Regnbågsflintan har en stärkande och integrerande verkan. Lär dig att stå fast vid dina gränser. Kampen för ditt eget personliga rum. Bra mot ryggbesvär.

Chakra: Rot, navel och solar plexus.
   Balanserar dig om du har många blandade känslor så att du får ett förnuftigt, mentalt perspektiv. Hjälper dig att förverkliga dina inre önskningar. Bra för meditation då den har en stark påverkan på tredje ögat. Anses som en mycket andlig sten. Denna sten kommer att hjälpa dig att kanalisera din energi på ett produktivt sätt, exempelvis genom att skaffa dig jobb. Du kan lugnt använda en fluorit för arbetsmagi av alla former. Tillsammans med andra stenar kan den ge arbetsmagin en mer specificerad inriktning. Bra mot förgiftningar.

Chakra: Tredje Ögat
Kombination: Fluorit + Rosenkvarts kan hjälpa dig att lyckas i en karriär inom vårdområdet som läkare, sjuksköterska eller som andlig helbrägdagörare. Fluorit + Ametist om du önskar en karriär som andlig helbrägdagörare. Fluorit + brun Jaspis om du är intresserad av att läka kroppen.


   Genom att kontakta den "själ" som fortfarande bor i fossilet kan vi komma närmare det ursprung, den gemensamma källa varur allting skapats. Denna sten har en stabiliserande och grundande verkan. Den är framförallt bra för människor med destruktiva vanor. Den skyddar mot överlevnadsångest och rädslan för att inte klara av den materiella tyngden. Den hjälper dig inte att ordna upp ditt liv, snarare att gilla läget. Illusioner och drömmar krossas inte, de blir bara lättare att se och svårare att förväxla med verkligheten.

 

 

Fuchsit med Rubin

   Den ger oss glädje och optimism. Den förstärker dina kreativa förmågor. Fuchsit är avslappnande och tar bort stress. Rubin ger dig energi. Tillsammans hjälper dig denna sten att skapa utan stress.

Chakra: Hjärt


   En skyddsamulett som stöter bort negativa energier och anses förhindra drunkning.
Den bärs för att öka livslängden eller för att förstärka glädjen och utvecklingen i livet.
Den ger dig överskott, ro, styrka, förnyat hopp och tro. Den hjälper dig att finna egen
kraft och avhjälper små irritationer. Förstenat trä skyddar mot infektion,
reumatism, höft- och ryggproblem, inkontinens och känslomässig stress.
Den kan också användas för att komma i kontakt med tidigare inkarnationer.

    Robusthet, överblick, ansvar, styrka. Bra mot cirkulationsstörningar och inflammationer.

Chakra: Rot

 


   Den lättar ångest och dina rädslor, den får ditt hjärtas önskningar att klart visa sig,
en mycket stark sten som representerar människans längtan att hitta sig själv och att bli hel.
Den väcker din egen specifika kunskap och stärker din känsla för balans, hjälper dig att
söka inåt och söka din mening just nu, trubbar av dina rädslor och kristallen visar dig glädjen
i att hitta din själ! En bra sten för magkatarr eller magsår.

 

Granat

   Granat är en kärleksfull passionssten som ökar kreativiteten, den sexuella aptiten och fertiliteten. Stenen står för urkraften i dig själv, stärker auran och skapar en sköld av positiva vibrationer som stöter bort negativa vibrationer. Den balanserar dina inre Yin- och Yangenergier och för dig närmare Moder Jord. Den ökar din mediala känslighet och är dessutom lämplig att använda för den som önskar locka till sig själsfränder. Vänner som skall skiljas kan byta granater för att träffas igen. Stenen löser upp spänningar, skapar trygghet och öppenhet och hjälper dig att vänja dig vid allt. Den ger dig lust, styrka och mod. Stenen hjälper mot hudproblem, inflammationer och reumatism. Den reglerar hjärtat och blodet. Stenen skyddar mot tjuvar. Den vaktar hemmet mot blixtnedslag, storm och negativitet. Den skyddar även under resor av alla de slag. Granat bärs för att öka kroppslig styrka, uthållighet och energi. Ha med dig den vid bergsklättring eller nattliga studier. Om du lägger den under huvudkudden avvärjer den alla mardrömmar och onda andar under natten.   Underlättar kommunikation och förståelse. En viktig sten om du arbetar utåtriktat med andra människor. Stenen är också bra vid halsbesvär och nedsatt immunförsvar.

Chakra: Beroende på färgen - men primärt hjärt och hals.
Affirmation: När jag uttrycker mitt innersta kan andra hitta vägen till mitt hjärta.


   Guld står för starka positiva energier och hjälper till att skapa överflödstänkande.
Inom homeopatin ordineras guld vid depressioner och till självmordskandidater.
Används också till människor som har varit utsatta för strålningsrisk.
Bra mot dålig matsmältning, verkar värmande, helar nervsystemet,
påverkar andningen, bra vid reumatism.
 
Chakra: Navel och hjärt.  Den har en värmande och lindrande verkan på din kropp.
Den gör dig lugn och trygg. Den lindrar muskelsmärtor och gikt.

Chakra:
Rot

 


   Heliodor har alltid associerats med solen. Klarsyn och telepati. Bearbetar projektioner,
renar dig och dina intuitiva kanaler, befrämjar kanalisering, lämplig för telepati.
Bra mot obalans i blodsockerhalten, lever- och njursjukdomar, lämplig för
behandling av schizofrena och psykotiska patienter.
 
Chakra: Hjärt och hals.

 

 

   En mycket grundande sten som också hjälper sår och skador att läka snabbare. Lugnar vid olika fysiska symtom, för bättre läkning. Hjälper oss att trygga och starka gå framåt i livet, starkt avstressande sten. Hematiten är stärkande för självkänslan och skänker handlingskraft, tålamod och grundning samt lindrar depression. Den är beskyddande och sägs dra ut sjukdomar ur kroppen. Självhelande. Det är en sten som ska användas med försiktighet eftersom den har mycket stark verkan, nästan som en medicin. När du står under stenens speciella påverkan, kan du längta efter en speciell sorts mat - som din kropp behöver eller känna stark lust att göra något. Följ impulserna och stenen kommer hjälpa dig mot ditt mål! Används ofta vid spådom. Bra mot menstrationssmärtor, sömnlöshet och blodbrist. Särskilt bra är den mot blodsjukdomar, svårläkta sår och brännskador.

Kombination: Hematit + Rubin = grundning. Hematit + Ametist = sovsten.
Chakra: Rot och hals.   Löser och upplöser blockeringar samt renar känslomässiga knutar. En glädjesten, en bergkristall och har starkt helande egenskaper. Den balanserar manliga och kvinnliga energier och hjälper vid oharmoniska relationer. Den ökar insikten och den villkorslösa kärleken. Stenen är en av de bästa stenar i healingläggningar för att upplösa och rensa känslomässigt knutna områden. Den är bra mot stress och drar ut gifter ur kroppen. Den är särskilt stark i att lagra och sända information. Om den placeras under kudden hjälper den dig att drömma viktiga drömmar och att komma ihåg dessa. Aktiverar och förstärker alla healingprocesser.

Kombination: Herkimerdiamant + Rodokrosit ger tydliga drömmar. Passar också bra tillsammans med Malakit.
Chakra: Alla
Affirmation: Allt har en mening.


   Konfronterar dig med dina innersta önskningar. Stimulerar dig att söka
rätt på din "livsuppgift". Stöttar och uppmuntrar. Bra mot anorexia,
förstoppning, kramp, luftvägssjukdomar, huvudvärk och hjärtproblem.
 
Chakra: Hjärt och pann.

    Den ger dig inspiration och energi, den får dig att sätta igång saker och ting. Det är en utmärkt sten att bära med sig i sitt arbete, oavsett om det är det inre eller det yttre som är aktuellt för dig. Påverkar kalciumupptaget.

Kombination: Howlit + Rodonit öppnar vägen för den kreativa skapande kanalen och för ut energin till händerna så att de kan skapa.
Chakra: Alla


   Bra arbetssten mot ångest och fobier, ger förståelse för orsak och verkan.
Bra mot växtproblem, överaktiv hypofys, vid sportskador.
 
Kombination: Jordgubbskvarts + Hypersten i olja vid envisa spänningar.
Chakra: Rot

 


   Hjälper oss att genomskåda de destruktiva mönstren och undvika missförstånd. Ger större överseende och medkänsla. Befrämjar mänsklig insikt och andlig kontakt. Bra mot huvudvärk, migrän, spänningstillstånd huvudet.

Chakra: Rot och kron.

 

 

   Ger oss en känsla av styrka och självsäkerhet. Du får hopp när tröttheten efter en lång tids kamp är den dominerande faktorn i ditt liv. Den ger dig kontakt med ditt verkliga jag och stöttar dig att
”kliva fram” och vara den du är - stark och underbar! Ökar din respekt för dig själv och ditt självförtroende. Stärker din intuition, ditt inre seende. Bra för att utforska de kvinnliga sidorna hos gud eller gudinneenergier. Bra till alla former av inre resor. Sägs vara bra mot migrän, huvudvärk, mardrömmar och problem med att sova. Bra mot magsår och annan tydligt stress betingad obalans.
 
Chakra: Solar plexus, hals, pann och kron.

 

Jade

   Jade är en skyddande och healande lyckosten och visdomssten som dra till sig pengar, kärlek och ge framgång i affärer. Den skapar lugn och ro, stillhet. Stenen har kraft över väderleksförhållanden, symboliserar visdom och frid samt skänker skönhet, stillhet och harmoni. Den avvärjer mardrömmar och arbetar på de underliggande psykiska orsakerna för att bota fysiska sjukdomar. Den är bra för njurar, hjärta och mage. Det kan finnas en oförmåga i att uttrycka känslor, särskilt inom familjen, om du känner dig dragen till jade.


   Krislösningar. Helar din solar plexus-energi, mindervärdeskänsla, bristande tillit, ångest. Gör dig mindre sårbar för andras negativa projektioner. Ger förnyad energi. Bra mot psykiska belastningar, stress.

Chakra: Solar plexus och hjärt.

   Trygghet, beskydd. En hjärt- och avstressningssten som rensar ut negativa
tankar och allt som hämmar dig. Används vid skönhetsmagi för att upptäcka sin
egen skönhet. Stärker kontakten mellan mamma och foster. Bra mot förkylningar,
stärker njurar, hjärta och lever. Bra vid tandvärk.
 
Kombination: Kunzit + nefritjade ger livsmod.
Chakra: Hjärt och kron. 

 Jaspis

   Jaspis är helgad åt den egyptiska gudinnan Isis, driver bort spöken och skyddar mot det onda ögat. Den gynnar mentala processer och skyddar från farliga och ogynnsamma önskningar och beslut. Stenen är stimulerande, skänker kraft, stärker intellektet, skyddar mot sår och avlägsnar feber. Håll den i handen om du vill ha beskydd och lindring av förlossningssmärtor.


   Jaspis påminner oss om att vi inte är här på jorden bara för vår egen skull. Vi är också här för att ge glädje och kärlek till andra, hjälpa andra att göra upp med sitt förflutna och förverkliga sitt hjärtas önskningar. Jaspis har burits av shamaner för dess skyddande och helande kvalitéer samt för dess förmåga att grunda och ”jorda” oss.

Chakra: Hjärta


   En glad sten som strålar ut positivitet och barnslig glädje. Hjälper dig att få kontakt med ditt inre barn.
För människor fungerar dalmatinerjaspis mot tarmproblem, både förstoppning och irriterad tarm samt
mot hudproblem och allergier. Dalmatinerjaspis stärker familjebanden och långvarig vänskap, särskilt
med barndomsvänner. Uppmuntrar laganda och samarbete på jobbet. Ökar den telepatiska
kommunikationen med alla djur men framför allt med hundar.

 

   Upphäver mentala blockeringar. Dämpar stress, ångest och oro. Skyddar dina energier mot andras inflytande. Brun jaspis är kroppens sten. För att leda energin mot kroppen. Sägs hjälpa mot illamående och obehag. Bra för hormonbalansen. Idealisk att bära under graviditet.

Kombination: Med Karneol för gravida.
Chakra: Solar plexus


Jaspis, Landskaps-

   Hjälper dig att finna din plats och att våga ta plats. Ger medvetenhet om ditt ansvar i universum. Bra mot andningssvårigheter. Stärker den fysiska och psykiska upplevelsen av livet.

Chakra: Rot och hjärt.


Jaspis, Leopardskinns-

   Skyddar mot både fysiska och icke fysiska faror. Lär dig uppfatta och ta emot naturens harmoni.


Jaspis, Elefant-

   En lugnande och beskyddande sten som ger oss tillbaka kontakten med naturens urkrafter. En stärkande sten!


Jaspis, Randig

   Ger mod och frihet att börja om på nytt. Sägs hjälpa vid pubertetstillstånd. Bra mot smärtor vid växtvärk.

Kombination: Med Herkimerdiamant för att stärka immunförsvaret.
Chakra: Från rot till hjärt.


Jaspis, Röd

   Lär oss uppfatta och ta emot naturens harmoni. Ger trygghet, värme, lugn, skönhet och charm. Detta är stenen som representerar starka, sunda känslor, kärlek och lidelse. Det behövs knappt sägas att denna sten (liksom Rubinen) är perfekt för kärleksmagi. Den är också bra att använda om kroppen är kall på grund av sjukdom eller sexuella hämningar. Om du är en mycket passionerad person som behöver klarhet mer än lidelse ska du hålla dig borta från den röda Jaspisen, annars riskerar du att hamna i hetare situationer än du väntat dig.


Jaspis, Vallmo-

   Glädje, omedelbarhet och ärlighet. Lusten att dela livets glädjeämnen med andra. Allmänt stimulerande.

Kombination: Vallmojaspis + Herkimerdiamant befrämjar glädjekänslor.
Chakra: Hjärt


Jaspis, Zebra-

   Ger dig självsäkerhet och ökat välbefinnande och hjälper dig att se och förvänta det bästa i nya situationer.
   Att våga bygga upp tillit, att släppa rädslan för att förlora. Förmågan att bemästra kundalinienergin. Mental hygien. Bra mot huvudvärk, magsmärtor, förkylning och andra stresstillstånd.

Kombination: Solroskvarts + Jet när ens grundvalar skakar.
Chakra: Rot och hjärt.


   Är balsam för själen, ger lust till livet och tar bort stress och modlöshet. Den möjliggör
ett meditativt tillstånd. Stärker självkänslan hos människor som kommer från överkritiska
familjer eller som arbetar i branscher med mycket hård konkurrens. Ta med en jordgubbskvarts
på spontana dags- eller weekendturer, särskilt om sommaren, för att få uppleva glädje
och förundran. En bra sten för mammor med stor familj. Den gör det lättare att glädjas
åt de fina ögonblicken och att inte drunkna i allt ansvar.

 


   Hjälper dig bli mer beslutsam och att säga nej när det är nödvändigt. Bra mot magsår och andra nervöst betingade sjukdomar, bland annat nervös tjocktarm. Bra vid blodsvallningar i klimakteriet.

Kombination: Med Kunzit och/eller rosa Kalcedon till meditationsövningar.
Chakra: Hals


   Hjälper dig att få upp ögonen för livets glädjeämnen.
Bra mot pigment- eller andra hudförändringar.
 
Kombination: Kunzit, Grossularit och rosa Kalcedon
till hudlotion vid pigmentförändringar.
Chakra: Hjärt och kron.

 

Kalcit

   Påverkar chakra beroende på färg på stenen. Förenar tanke och handling, kvinnligt och manligt, för att få något gjort. En sten som förstärker tanken och som också kan användas vid enstaka tillfällen när du vill "se klart" på en situation.


Kalcit, Citron-

   Öppenhet och omedelbarhet. Förmågan att våga släppa kontrollen och flyta med. För bearbetning av fördomar och begränsningar. Bra mot nervositet.

Kombination: Citronkalcit + Snökvarts får även den mest inbundna människa att släppa taget.
Chakra: Solar plexus och hjärt.   Frigör glädje, lek, spontanitet, självsäkerhet och överflöd. Bra mot problem i lever, mjälte eller bukspottkörtel.

Kombination: Snöflingeobsidian + gul Kalcit balanserar vår vredesenergi.
Chakra: Solar plexus

 
 
   Vitalisering och syntes. Samma verkan som den vita Kalciten, men
den har också inflytande på solar plexus. Kan hjälpa oss att samla våra energier,
att förena högre principer med mer jordnära känslor. Bra mot spänningar i
mag- och tarmområdet. Vid smärtor i länden. Kallas också Honungskalcit.
 
Chakra: Kron och solar plexus.

 

Står för trygghet, hopp och minskar vår sårbarhet. Stärker kontakten med andliga guider.
Bra mot njurbesvär, blåskatarr och luftvägssjukdomar.

Kombination: Persikokalcit + Solroskvarts gör det lättare för oss att klara av en förlösning, en helandekris.
Chakra: Hjärt

 

   Kanaliseringsstenen, förlöser motstridiga känslor och skapa ro
och öppning. Idealisk till hyperaktiva barn. Bra mot huvudvärk,
spänningar och feber. All slags halsirritation. Astma.
 
Kombination: Vid astma tillsammans med Herkimerdiamant.
Chakra: Hals och kron.

 

   Integration av hjärnan. Hjälper oss att integrera känslor och intellekt. Bra för att skapa harmoni mellan människor. Rekommenderas till barn som har svårt att följa med i skolan. Aktiverar handlingsförlamade. Hjärtsten, befrämjar förmågan att uttala det som gömmer sig i hjärtat. Rensar ut giftämnen. Bra vid reumatism och allergiska sjukdomar.

Kombination: Grön Kalcit + Diamant för balansering av maskulin/feminin energi, ljus/mörker.
Chakra: Hjärt och kron.

 

   Integrerar känslor och intellekt. Ger bättre kontakt med det
fysiska planet. Minskar vår sårbarhet och befrämjar de mer
"ockulta" känslorna. Bra mot svullnad och trötta fötter.
 
Chakra: Hjärt

Kalcit, Svart

   Konfronterar dig med dina värsta fördomar, dina mest destruktiva sidor. Ger dig möjlighet att bearbeta dina förbehåll och vända saker och ting från mörker till ljus. Bra mot barnlöshet.

Chakra: Rot


Kalcit, Vit

   Universell kärlek. Symbol för kärleken - det närmaste vi kan komma det gudomliga. Bra mot öm och spänd hårbotten.

Chakra: Kron


Kalcit, Zebra-

   Energin hjälper oss urskilja på ett högre plan, den visar oss vad som är rätt för oss att sysselsätta oss med, liksom den visar vad som INTE är rätt! Den stärker och stimulerar allt vad som rör kommunikation, att säga till/från, att klart och tydligt uttrycka våra önskningar och tankar men likväl vara öppna för andras mening och synpunkter. Det kan faktiskt ibland kännas som den ger oss en liten spark i baken så att vi kan komma igång med samtal som vi ev. tidigare har hållit tillbaka för rädslan över hur den andra parten skulle reagera. Zebrakalciten verkar beskyddande och stimulerar tålmodighet och tolerans. Två viktiga egenskaper. Den är till stor hjälp i vår personliga utveckling, särskilt när vi genomgår förändringar. Bra vid behandling av led- och bensjukdomar.

Chakra: Rot och hjärt.   Skapar livsglädje och kreativitet. Bra för aptiten den skapar, livslust. När du känner dej förvirrad och har svårt att samla tankarna, lite vimsig. Kan hjälpa oss att se lite djupare på saker och ting om vi är osäkra. En grundande sten. Hjälper mot blyghet vid t.ex. offentliga framträdanden. Stärker rösten. Bra mot tankspriddhet. Allmänt helande. Stärker familjesammanhållningen och skyddar mot olyckor. Ger uthållighet, entusiasm, glädje över det som är till samt förmåga att göra sig av med självförtryck. Grundar, förankrar, ger "här och nu" känsla. Bra mot sexuell obalans, blodförgiftning, infektioner och underlivssmärtor. Lämplig vid fantomsmärtor.

Kombination: Karneol + Månsten för fruktbarhet.
Chakra: Navel
Affirmation: Allt i mitt liv är i balans.

   Glädje, ro och lycka. Befrämjar intuition, klokhet, genialitet, särskilt
vid ekonomiska transaktioner. Karisma och genomslagskraft. Omger sin bärare
med ett skimmer av mystik, en odefinierbar attraktionskraft. Bra mot huvudvärk,
bristande näringsupptag, luftrörskatarr.
 
Chakra: Hjärt och tredje ögat.

   Sprider ljus och helande, lär oss om vänskap och integritet. Kan ladda upp andra stenar. Kan användas till alla former av helande.

Chakra: Alla   Hjälper oss att "systematisera" våra känslor, ger oss en förnimmelse av mera
djupt liggande behov. Ger oss möjlighet att bibehålla tron i livets upp- och
nedgångar. Bra mot mag- och underlivsproblem. Helar hjärtchakrat.
 
Kombination: Rosa Korall + svart Korall helar när gammal smärta får oss att hålla tillbaka.
Chakra: Hjärt   Känslomässig utveckling, tar bort rädsla för närhet och intimitet. Helar vår framrusande Marsenergi. Ofta använd rituellt av indianer och egyptier. Bra mot cirkulationsrubbningar, anemi och annan blodrelaterad obalans.

Kombination: Pärla + röd Korall helar motstridiga känslor i oss, såsom självförtryck och aggressivitet.
Chakra: Rot


   Fysiskt stärkande. Stärker de feminina energierna och din intuitiva uppmärksamhet.
Verkar balanserande och helande från kronchakrat till rotchakrat. Bra för skelettet.
 
Kombination: Bergkristall och vit Korall har en vitaliserande verkan.
Chakra: Hjärt och kron.

 


Den skyddar mot rädsla och yttre disharmoni. Den rekommenderas vid regressioner och
kan hjälpa oss att komma ihåg vad som hänt under barndomen och i tidigare liv.
Konfronterar oss med vår rädsla för auktoriteter. Helar vår fadersenergi.
Vid kroniska besvär kan den hjälpa dig att hitta orsaken till sjukdomen.  

Kombination: Staurolit + Kunzit + Amazonit ger mod att fullfölja processen.
Chakra: Rot

 

Kristall, Sång-

   Sångkristaller befrämjar helande genom tonresonans. De liknar laserstavar, men är mindre. När kristallerna slås mot varandra, uppstår en fin och ren klang som hjälper dig att finna din egen inre rytm och följa den. Befrämjar glädje och visioner. Påstås kunna användas för att kontakta rymdskepp.

Chakra: Alla - beroende på syftet med helandet.

   En kärlekssten. Står för skönhet, kärlek, harmoni. En väldigt stark sten, den öppnar dina chakran där du lägger den. Ger dej en behaglig känsla i hjärta och huvud, du känner dej fri och bekymmerslös. Bra när vi arbetar oss igenom gamla skuldkänslor, och att inte vara tillräckligt bra. En lugnande effekt. Skapar fred och gör det "lättare" att andas in livet. Den förstärker de feminina kvaliteterna och har en avstressande verkan. Bra vid meditation och visualisering. Bra mot nervositet.

Kombination: Krysokolla + Diamant befrämjar äventyrliga upplevelser.
Chakra: Hjärt och hals.


   Tar bort stress, girighet och själviskhet. Förhindrar mardrömmar, lugnar och stärker hjärtat.
Stärker den inre synen. Den stärker själv medvetenheten och självförtroendet. Stenen sägs
underlätta kontakten med det undermedvetna och lindra själviska och giriga tankegångar.
Bra mot väderkänningar, gikt, ögonsjukdom, prostatit, menstruationssmärtor och cancer.
 
Chakra: Hjärt   Ger självtillit och egenvärde. Kunzitens främsta egenskap är att man känner den obegränsade kärleken som strömmar från universum till oss och från oss till allt och alla. Kunzit renar hjärtchakrat och hjälper oss att integrera öppenhet, tydlighet, trygghet, styrka, balans och kärlek. Bra mot huvudvärk, alkoholism, epilepsi och anorexia.

Kombination: Kunzit + Sugilit, Kunzit + Amazonit, Kunzit + Apatit, Kunzit + Blå Topas för att hela hjärtat.
Chakra: Hjärt


   Kyaniten är själsligt helande och mycket bra för kanalisering. Den ger tydliga drömmar, förstärker visualiseringar och höjer det andliga medvetandet. Hjälper dig att
komma i balans igen efter en jobbig period. Helar gamla och djupa själsliga sår.
 
Kombination: Kyanit + Herkimerdiamant + Azurit öppnar
de sista och avgörande dörrarna för vår vidare utveckling.
Chakra: Hals och kron.   Den blå Kyaniten öppnar de intuitiva kanalerna, den gröna de känslomässiga. Du lär dig snabbt att förnimma kärleksenergin i olika mänskliga relationer. En berusande och berikande upplevelse.

Chakra: Hjärt och kron.


   Den skapar balans mellan kärlek och passionerade känslor.
Den hjälper dig att omvandla din ilska och frustration till kreativ
energi och väcker din sexualitet och din handlingskraft.

Chakra: Rot, Navel, Hjärta och Krona.

 
   Resursgivande. Helande på solar plexus, fyller dig med eterisk energi, ger nya resurser. Har beskyddande verkan. Synstörningar, ämnesomsättnings- och matsmältningsproblem.

Chakra: Hjärt och solar-plexus.

 


   Lapis Lazuli är en bra sten att använda vid meditation och den hjälper mot depressioner,
men den stärker också medialiteten och de andliga insikterna. En sten med mycket magi som
ger dej klarhet. Lapis skänker styrka och kraft och stärker också immunförsvaret. Förbättrar
förhållandet barn-vuxen, ökar fruktbarheten. Ger styrka och klarhet och ökar koncentrationen,
samtidigt som den stärker immunförsvaret och är bra mot spänningar. Ger andlig insikt och kraft.
Bra mot ögonbesvär, luftrörsbesvär och halsbesvär.
 
Chakra: Hals och pann.   Denna sten ger inre klarhet, kärlek i hjärtat, att vara ett med universum. Bra vid alla sorters halsbesvär. Frihet att vara den vi verkligen är. Hjälper oss i förmågan att utöva villkorslös kärlek. Den är idealisk för att dämpa ilska och starka energier och ge glädje. Stenen representerar fred och klarsynthet och ger energi i form av kärlek och healing. Den sägs också ha förmågan att attrahera bärarens själsfrände. Kallas för “delfin-stenen”.

Kombination: Larimar + Kunzit ger dig mod att våga känna klarhet och insikt.
Chakra: Hjärt och hals.


Larvikiten skärper de analytiska och rationella sinnena. Sammanför intellektuela tankar
med intuitiv, psykisk vision. Skärper de mentala sinnena. Intuitiva källor säger att larvikiten bär
på en mystisk, magisk energi som stimulerar inre visioner och stärker ens psykiska förmåga.
Den låter en se ens förflutna, inkluderat tidigare liv, samt förmågan att resa mentalt genom de
olika dimensionerna. Dess starka koppling med jordenergin är bra för dem som önskar elementär
magi, samt att bli ett med naturens andar. Den främjar ungdomlighet och vitalitet.
 
 Chakra: Hals och tredje ögat.


   Användes i templen i det gamla Lemurien och har nu återfunnits. Laserstavarna kan användas till att programmera in önskningar i, för att skapa skyddsfält runt personer och platser och för fysiska och psykiska healingoperationer. De är mycket kraftfulla och måste användas med yttersta respekt och ansvar. I rätta händer kan de hela och vara stora läromästare till sina vårdare.

 

 

 

 

   Lepidolit balanserar känslorna och tankarna. Den är lugnande och minskar stress samt
dämpar ilska, hat och negativa känslor. På grund av dessa egenskaper är den också bra
vid sömnproblem eller mardrömmar. Lepidolit förstärker länken till det kosmiska medvetandet,
den andliga världen och våra andliga medhjälpare. Bra mot slapp hud och rynkor.
 
Chakra: Tredje ögat och hjärt.


Magnesit

   Motivation och en klapp på axeln. Skjuter på, ger dig mod att släppa det traditionella, bearbetar självförnekelse och kompromisser. Påverkar vårt hormonsystem och reglerar kroppstemperaturen. Inverkar dessutom på skelettet och kalciumupptaget.

Chakra: Tredje ögat
   Magnetiten är magnetisk och hjälper oss att dra till oss det som är bra för oss genom att hjälpa oss med positiva tankar. Den utstrålar en energi som ger styrka och hjälper oss att få struktur och ordning i livet och hitta balansen. Idealisk för aktivering av akupunkturpunkter. Bra mot alla former av smärta.

Chakra: Alla


   Malakiten är väldigt stark och bör introduceras försiktigt, alla reagerar inte positivt på den.
Den är känd för att hjälpa företagare, den drar till sig kunder. Malakiten är en kraftfull sten som för upp blockeringar och förträngda känslor till ytan. Den skyddar mot negativitet. Malakiten är allmänt stärkande
och helande och förstärker inre visioner. Observera: En helandekris är nästan oundviklig med denna sten.
När den river upp gamla mönster kommer såren med nödvändighet att blöda. En kraftsten som ger
förnyad energi. Ger hopp och tröst. Kan läggas överallt på kroppen där problem finns, eller det är ont.
Används ofta tillsammans med Azurit. Bra mot bölder och smärtbehandling Bra mot illamående,
tandvärk, astma och inflammation.
 
Chakra: Solar plexus och hjärt.   I den moderna världen bärs små meteoriter som skydd mot internationell terrorism, bomber eller flygkapning samt mot våldsamma brott, särskilt de som inbegriper skjutvapen. Meteoriter hjälper oss att utforska idén om att det kan finnas liv i andra galaxer, ger skydd mot möten med fientliga utomjordingar, UFO:n och främjar positiva upplevelser av varelser från andra världar i drömmar eller meditation. Bra för att ta de första stegen mot att leva på ett mer tillfredsställande sätt, särskilt om det handlar om att ändra livsstil eller att leva mindre utsvävande för att förverkliga en personlig eller familjedröm.

 


   För de som vill kanalisera andra själar och komma i kontakt med andra livsformer och dimensioner eller sitt högre jag. En grön meteorit som sägs ha fallit ner på jorden för många miljoner år sedan. Transformation, igångsättande av telepati, rymdvarelseenergi. Helande av Jorden. Vid psykiska sjukdomar, vid terminala faser - övergången till döden.
 
Kombination: Herkimerdiamant + Moldavit stärker din telepatiska förmåga.
Chakra: Hjärt och kron.
   Symboliserar kontakten mellan din kropp och ditt intellekt. Den stärker ditt förhållande till din kropp och dess behov. Mookait hjälper dig att vara ståndaktig envis och öppen för din kropps signaler.

Affirmation: Jag älskar och värdesätter min kropp som ett tempel.
Chakra: Rot och solar plexus.

 


   Livets rosenskimmer. Får dig att finna kärleken i dig själv. Denna stenen fungerar som en
aktivator som renar och stimulerar hjärtchakrat. Den för in kärlek i ditt liv och underhåller
kärleken medan den växer och utvecklas. Den hjälper dig att inse jämbördigheten i relationer,
mellan könen  och mellan olika raser och hudfärger. Den stimulerar till kreativitet. Men det är
även en kraftfull sten för ceremonier. Den har använts för att behandla TBC och astma samt till
att syresätta cellstrukturen och förnya skadade celler. Men även för att stabilisera hjärtat
och rena lungorna. Morganit skänker oss både tålamod, respekt och kärlek till livet i sig själv.
Den är en utmärkt gåva till brudparet och nysambos!
 
Kombination: Silverobsidian + Morganit ger tydliga drömmar.
Chakra: Hjärt   Muskovit är en riktig änglasten som hjälper dig med kontakt med änglar och ditt Högre Jag. Den används för att förutsäga framtiden och kan kontakta de högsta andliga planen, den är också hjälpa dig vid astralresor. Stenen minskar din osäkerhet och tvivel på dej själv och ger dej istället starkare självförtroende och optimism. Den är bra mot nervstress och fysisk spänning. Det är en bra sten för problemlösning, när man behöver rannsaka sig själv och när man genomgår omfattande förändringar i livet. Den hjälper dig att acceptera andras fel och brister och får dej att inse att det oftast är just de egenskaper som man ogillar hos sig själv. När du väl kommit till insikt om detta hjälper Muskoviten dej sedan att jobba och/eller acceptera på dessa drag. I healing används Muskovit för att balansera blodsocker, vätskebrist, njurar, hungerkänslor under fasta, insomnia, allergier. Den kan hjälpa dig att nå din kropps idealvikt, (inte din egna).

Kombination: Muskovit + Bergkristall, Muskovit + Rodonit. Bägge kombinationerna stärker kreativiteten.
Chakra: Alla


   Månstenen drar till sig kärlek och ger tur och vänskaper. Hos älskande par skapar den ömhet och passion. Bra i relationsproblem, den läker själsliga sår och neutraliserar negativitet. Den ger inre frid och harmoni och ökar medialitet och andlighet. Den skyddar vårt undermedvetna och hjälper oss att dra till oss saker och ting i rätt ordning. Nattens sten. Skyddar vid resor över vatten. Den underlättar utveckling psykiska förmågor och arbete med drömmar. Om du vill ändra dina ätvanor ska du bära en månsten för att underlätta detta. Stjärntecknet Tvillingarnas sten. Representerar den rikedom som flödar ur harmonin mellan två som är ett. Månsten associeras med vår modersenergi och Rubinen med vår fadersenergi. Ger lindrigare menstruation, förlossning och klimakterieproblem. Månstenen hjälper mot magbesvär, huvudvärk, näsblod, epilepsi och solsting.
 
Chakra: Alla, men vanligast från naveln till hjärtat.
   Avgiftning. Rensar ut giftämnen ur levern, bra till visualisering. Ger oss kontakt med meningen med vårt liv. Hjälper oss att ställa upp de rätta målen och att nå dem. Bra mot gikt och muskelspänningar.

Kombination: Tillsammans med Citrin i avvänjningsprocesser.
Chakra: Rot

 

 

   Ger trygghet. Ökar sensuallitet och sexualitet. Skyddar varmhjärtade personer.
Skärper den inre visionen. Bra mot sexuell obalans, bristande lust, hormonella problem, knäproblem.

 

Kombination: Mahognyobsidian + Snökvarts + Rosenkvarts till knäskador.
Chakra: Navel
   Denna sten är en riktig balanssten och hjälper till att bearbeta de problem man har från hjärtat och inte från solar plexus. Bra vid relationsproblem. Hjälper er igenom maktkampen och gör er medvetna om rollfördelning och rollspel. Allmänt balanserande.

Chakra: Rot och hjärt.


   Obsidian symboliserar det feminina och passiva, det vi inte vet och det vi aldrig kan
eller kommer att veta. Den lugnande och balanserande energin hos obsidian stärker vår
närvaro och förmåga att vila i oss själva. Den tar emot och absorberar hysteri och nervositet.

Chakra: Bas

   Verkar renande för medvetandet och binder ihop kropp och själ. Den lämnar utrymme till förståelse och insikt och är bra vid alla sorters nervösa besvär. Lämnar utrymme åt förståelse och insikt om inkarnationsval. Vid alla nervösa besvär är den en illustration till en själs svåra integration på det fysiska planet.

Affirmation: Jag finns här och nu på samtliga plan.
Kombination: Tillsammans med Ametrin passar den bra till ett nyfött barn då den underlättar övergången från den andliga till den fysiska världen.
Chakra: Alla

Hjälper oss att se klart. Har en öppnande och igångsättande verkan.
Den stärker synen, ger inspiration och är en bra utvecklingssten.
Befrämjar förbindelsen mellan hjärt- och halschakra. Stimulerar
matsmältningen och immunförsvaret.  

Chakra: Hjärt och hals.

 


   Hjälper oss att handla balanserat och objektivt. Skyddar mot yttre negativitet och ger andlig inspiration samt ger balans i svåra relationer. Den hjälper oss att se saker och ting i ett större perspektiv. Stärker hud, hår och naglar. Balanserar den maskulina och den feminina sidan.

Kombination: Onyx + Snökvarts, Onyx + Rodonit vid avveckling av karmiska processer.
Chakra: Rot


   Opalen sägs skydda bäraren mot blixtnedslag och även uppliva hjärta och tanke. Opalen öppnar vägen för insikt och acceptans för att nå djupare i själen. Den ger en upplevelse av att ingenting är en tillfällighet och att vi drar till oss det vi behöver. Om din grundenergi är kreativ stärks din kreativitet. Är den däremot destruktiv stärks din destruktivitet. Därför kallas Opalen felaktigt för olyckssten. Harmoniserar dig i förhållande till den känsla du är i eller vill programmera.

Kombination: Tillsammans med blå Kalcit är Opalen lättare att arbeta med.
Chakra: Alla

    Omvandling av vrede. Lär oss känna styrkan i dessa känslors transformation. Ger oss mod att erkänna dem. Bra för levern.

Kombination: Eldopal + Onyx + Amazonit = förmåga att få saker och ting sagda i kärlek i stället för i vrede.
Chakra: Navel och hjärt.


Opal, Lila

   Karmasten. Alltings förgänglighet och återuppståndelse. Stimulerar starka psykiska krafter, etablerar kontakt med själsfränder. Starka helande krafter, underlättar barnafödande, påverkar andning, infektioner, blodsocker.

Chakra: Kron och pann.   Konstnärlig inspiration. Befrämjar våra mer excentriska sidor och lusten att utforska världen. Påverkar kundalinikraften.

Chakra: Rot

 

 

Opal, Vit

   Förlösande. Balanserar de feminina kvaliteterna, är öppnande och meditativ. Svängningsfrekvensen varierar från svag till stark beroende på det färgspel som opalen uppvisar. Lugnande.

Chakra: Kron


Opalit, Blå

   Hjälper dig att komma ut ur garderoben så att du kan manifestera dina innersta drömmar. Den ger framåtanda och framgång och är bra vid huvudvärk och spänningstillstånd.   Förstärker meditationen och gör det lättare för dig att försätta dig i meditation även om det skulle finnas störande moment runt omkring dig.

 

 


   Oxöga verkar som ett starkt pulserande hjärta, får ner oss på jorden. Du kan känna kontakt med det som sker här och nu och förstärker det som vi redan har inom oss. Uthållighet och styrka är dess kvalitéer. Liksom Falk- och Tigeröga ger den klarhet, koncentration och överblick. En skärpt förmåga att fokusera och precisera önskningar och mål. Lugnar och ger trygghet. Hjälper till att övervinna hinder vi själv satt upp. Hjälper vid konflikter mellan förälder och barn. Bra mot nervöst hjärta, för högt blodtryck, inkontinens, även sängvätning.
 
Kombination: Smaragd + Oxöga vid för högt blodtryck.
Chakra: Rot
   Omedelbarhet. Ger lust att dela livets glädjeämnen med andra. Befrämjar lek, stimulerar vårt inre barn, ger mod att vara spontan. Helar de övre luftvägarna.

Chakra: Hjärt och hals.
Affirmation: Jag delar med mig min glädje till världen och världen blir rik.

 

   Öppnar sinnet. Bearbetar ångest och inre oro. Befrämjar de feminina kvaliteterna.
Bra mot barnlöshet på grund av för låg sädesproduktion. Vid virus och influensa.
 
Chakra: Hjärt

 

 

   Ger dig större förståelse för den riktning du valt i ditt liv. Den ger dig styrka att klara av förändringar, stärker din intuition och befrämjar din kreativitet. Stenen är också bra vid oro, stress och matsmältningsproblem.

Chakra: Alla
Affirmation: Jag träffar de riktiga gudomliga valen på min väg.   Hjälper dig att använda healing på avstånd och ger dig mod och seghet att både
skapa och bibehålla din skönhet. Den stimulerar och balanserar samtliga hormonproducerande
körtlar. Global healing, verkar befrämjande på medänsloaspekten och används särskilt av personer
som healar på ställen i kroppen som drabbats av nöd.

Affirmation: Jag ställer mitt healande ljus till disposition.
Chakra: Krona
   Bärs för att stimulera kreativiteten och används i magik för att nå framgång med pengar. Den är klar och harmonisk men ändå intensiv och ger dig möjlighet att handla och skapa inifrån hjärtat.

 

 


   Ger mental, psykisk klarhet och tydligare drömmar. Den är bra vid njur- och blåsproblem.
Mental och psykisk klarhet. Idealisk vid teleparti och kontakt med rymdvarelser.
 
Affirmation: Jag öppnar nu mitt medvetande för kontakt på de rätta nivåerna.
Chakra: Hjärta
   Öppnar för vad vi vill innerst inne, hjälper till att ta fram det. Inspirerar till fortsatta möjligheter, klarhet ersätter hopplöshet på ett mer medvetet sätt. Hoppets sten som hjälper mot nervositet. Den sätter igång processer som lugnar och renar våra energier. Stärker synen, hjärta och lungor, bra mot depressioner och mot håravfall.

Chakran: Från Solar Plexus upp till halsen.
Nyckelord: Klarsynthet och Ärlighet.
   Hjälper oss när vi känner att vi håller på att gå under. Löser båda fysiska och psykiska blockeringar. Pyrit hjälper lungor och kroppen att andas bättre. Bra om man har lätt för att bli nervös och orolig. Pyrit är bedrägeriernas och missförståndens sten och du bör vara mycket försiktig när du använder den inom magin. Använd den när du har behov av att agera i hemlighet eller dölja dina avsikter. När du använder Pyrit ska du därför lägga det klara förnuftets sten, Akvamarinen, bredvid den. Bra mot nervösa sjukdomar, förstoppning, astma, bronkit och stamning. Pyrit placerad på navelchakrat frigör många sexuella blockeringar.

Kombination: Charoit + Pyrit renar och helar halschakrats energi.
Chakra: Hjärt och hals.


Denna sten inspirerar till nya sätt att tänka och är speciellt användbar när det är dags att ändra inriktning i livet. Den för med sig personlig styrka och vitalitet när man ställs inför en utmaning eller förändring. Porymorfit återknyter kontakten med personer som inte längre finns i våra liv. Den förstärker vår förmåga att förutse framtiden och och att få andliga sanningar. Det sägs att den drar till sig pengar och materiel rikedom och hur man på bästa sätt når sina uppsatta mål, varför den har fått smeknamnet "Segerstenen". Den aktiverar och stimulerar ens personliga energier. Stenen kan användas för att lösa upp kreativa blockeringar. Den är perfekt att använda i healing eftersom den förstärker de andra stenarna man använder! Den används också om man känner sig frusen, skador i matsmältningsapparaten pga hög ålder, problem med tandköttet, virussjukdomar i blodet och för att förbättra sitt B-vitaminupptag. Porymorfit har en själ som är knuten till alla livsformer på Jorden, empati för alla varelser på planeten. Den hjälper en att knyta an med devas, naturandar och väsen, insekter, träd och djur. Den påminner oss om att allt Liv på Jorden hör ihop och är ETT och att ens handlingar därför påverkar alla! Porymorfiten stimulerar produktionen av vita
blodkroppar, hjälper också mot feber.

 

Pärlor/Pärlemor

   Pärlor är transformerare av negativ energi, de skickar tillbaka den dit den hör hemma. Är du själv negativ skickar pärlorna tillbaka din negativitet till dej så du blir medveten om den och sedan kan förändra den. Pärlor för med sig den visdom som havet, vår moder, rymmer.   Rodokrositen är en kärleksfull och energisk sten som löser upp känslomässiga blockeringar samtidigt som den tillför energi och aktiverar oss fysiskt. Stenen lugnar och balanserar våra känslor med våra tankar och förenar därigenom det materiella med det andliga och fungerar som en brobyggare mellan kropp och själ. Den ger oss modet att se igenom illusioner och låter oss se saker som de verkligen är. Rodokrosit kan ta fram tidigare liv och är därför bra vid regressioner. Bra mot infektioner, luftrörsbesvär och spänningar.

Kombination: Med Herkimerdiamant för att framkalla tydliga drömmar.
Chakra: Alla

   Förbinder oss med den punkt i oss själva där vi förnimmer vår egen inre kraft.
Centrerar oss och ger oss inre visshet om att allt är möjligt. Befrämjar framgång och
identitetskänsla. Bra mot mag- och underlivsproblem.
 
Chakra: Rot och hjärt.   Rodonit är en grundande sten som förenar det omedvetna med kärleken, vilket får oss att fokusera på det som är väsentligt och viktigt. Rodoniten renar på djupet och öppnar upp hjärtat och vår förmåga att ge och ta emot. Rodonit har en djup verkan med särskilt fokus på hjärtat. Den lugnar nerverna, mildrar hysteriska känslor, ökar självkänslan och öppenheten. Stärker naglar, hud, hår, hörsel och skelett.

Kombination: Rodonit + Onyx hjälper dig att öppna hjärtat och våga släppa din smärta.
Chakra: Hjärt


   Sprider harmoni och kärlek för kärlek och ömhet är karaktäristiskt för stenen. Den skänker villkorslös kärlek och healing eftersom den hjälper oss att försonas och förlåta oss själva och andra. Djupa hjärtesorger läks genom dess helande och lugnande effekt. Rosenkvartsen ger trygghet och beskyddar mot skadlig strålning t ex från datorer, TV-skärmar, dataskärmar eller jordstrålning. Denna sten bör alltid användas tillsammans med andra stenar eller redskap, som du använder för läkande magi. Du kan t.ex. använda Rosenkvarts tillsammans med den ört som har samma egenskaper för att bygga upp hälsan under konvalescensperioden efter en lång sjukdom. Eller tillsammans med gul Jaspis (svartsjukans sten) för att läka ett sårat hjärta. Denna sten är naturligtvis en fin gåva till en sjuksköterska eller läkare men alla och envar kan använda den vackra rosenkvartsen som en blid, helande kraft i sin närhet. Avskärmar skadlig strålning, bra mot vätskeansamlingar och orenheter i kroppen.
 
Kombination: Kan användas med alla stenar.
Chakra: Hjärt, rot och solar plexus.   Rubinen är stenen för kärlek och lidelse mellan man och kvinna, för den sexuella kärleken. En rubin i en förlovningsring uträttar mirakel! Jaspis resulterar i hem och barn, men rubinen leder till poesi och hjältedåd. Om båda stenarna används tillsammans vid en besvärjelse kommer det att skänka en nästan ofattbar kraft! Har du både en röd jaspis och en rubin bör du låta intuitionen vägleda dig när du ska välja mellan dem, hellre än att försöka ta reda på vilken slags kärlek du vill locka fram med din magi. Bra mot trötthet och kalla fötter. Stärker hjärta och blodomlopp.

Kombination: Med Hematit för effektiv grundning.
Chakra: Rot

   För in ljus i auran. Ger skydd och livskraft. Stärker immunförsvaret, hjälper mot depression och förhindar åldrande. Inspirerar till andlig kunskap. Rutilkvarts löser upp negativa känslor och beskyddar mot strålning. Det här är en sten för självinsikt och andlighet. Det är kreativitetens sten, och den kan inte undvaras i någon magisk stensamling. Använd den tillsammans med en lyckosten som t.ex. Turkos för att bringa glädje och ro i arbetet. Du blir medveten om dina inneboende möjligheter. Gör energier klarare, tankar renare.
Bra mot rädsla och vrede. Stärker immunförsvaret.
 
Chakra: Navel och kron.   Rökkvartsen är en grundande och renande kristall som beskyddar människor och platser från negativitet. Därför är den mycket lämplig för behandlingsrum då den håller rummet rent från negativa energier. Den öppnar upp medialitet och ger upplyftande känslor. Anses av somliga kraftfullare än ren Bergkristall. Gör dig stolt och stärker din självkänsla. Tar bort oklara tankar. Ökar din kreativitet och medialitet. Bra mot mag- och tarmproblem.

Kombination: Rökkvarts + Hematit vid depression och modlöshet.
Chakra: RotSafir

   Safiren är september månadssten och stjärntecknet jungfruns ädelsten, den symboliserar dygd, rättvisa och lojalitet. Safiren sägs locka till sig guddomliga favörer och skydda bäraren mot avund och alla slags skador. Det är en mycket viktig sten om du rör dig på det andliga planet, för den framkallar andlig hängivenhet, skyddar sinnet mot galenskap och ger det mod. Bra mot halsirritationer, gör hjärnan klarare, uppiggande.

Chakra: Hals och tredje ögat.
Nyckelord: Visioner och Insikter.
   Välstånd. Den gula safiren relateras till den hinduiska elefantguden Ganesha, som står för välstånd och lärdom. Den är också en Jupitersten som står för expansion och medvetenhet. Den gula safiren stöder dig i dina ambitioner genom att stimulera din energi och ditt intellekt och underlättar för dig att hitta den rätta lösningen. Bra mot obalans i lever, mjälte och bukspott körtel.

Chakra: Solar plexus


   Symboliserar värdighet och passar bra ihop med de som är födda i Lejonets tecken.
Stenen med sina två tydligt markerade, parallella band och färger (djuprött för lojalitet
och vitt för trohet), symboliserar äktenskaplig lycka. En projektledare som ger dig
mod och motivation att följa dina idéer. Bra mot matsmältningsproblem.
 
Chakra: Rot, navel och solar plexus.
   Lugnande för nerverna och har positiva, stärkande effekter på hjärnan. Den ger klarhet i tanke och renhet i hjärta. Stenen har fått sitt namn från den grekiska mångudinnan Selene och utbyts mellan älskande för försoning. Den symboliserar mildhet, förfining och högre medvetande. Den lämpar sig för meditation och ett tillstånd bortom neurotiska mönster, emotionella tillstånd och förutbestämda attityder. Den har hög förmåga att registrera information och kan därför med fördel användas vid telepati och kan användas vid healing för att hitta roten till problemet istället för att bearbeta symptomen. För detta ändamål bör den vara mycket klar och måste renas efter varje experiment. Stenen kan placeras upp på huvudet för att öppna upp mot högre medvetande. "Mental skärbrännare" som letar efter orsaker och inte arbetar med symptom. Går direkt på roten. Allmänt stärkande.

Chakra: Alla

   Denna sten drar upp känslorna till ytan och är bra vid regressione
och visualisering. Den kan också skapa kontakt med din inre kvinna.
Den stimulerar hjärtat, lungorna och hypofysen. Bra mot illamående.
 
Kombination: Serpentin + Malakit + Rodokrosit integrerar astral- och mentalkropparna.
Chakra: Hjärt   Hjälper oss att i att söka och finna vårt Högsta Jag. Balanserar fysiskt/andligt, man/kvinna, glädje/sorg osv. En fallisk symbol syftande på guden Shivas alstrande sida. Integrerar din inre man och kvinna. Polarisering och balans - förmågan att våga leva livet helt och fullt. Fruktbarhet

Chakra: Rot och navel.


Silver

   Helar våra kommunikationsproblem, befrämjar intuitiv kontakt. Silver är månenergin, moder jord, den feminina kraften uttryckt genom sin andliga bild. Silver är förnämligt om man vill bearbeta spegelbilder utan förbehåll och självkritik. Stärker förbindelsen mellan astralkroppen och den fysiska kroppen. Hjälper oss att "komma tillbaka till kroppen igen". Ger oss tålamod. För att värdesätta fattigdomen och dess gåvor. Använd silver i månfaser tillsammans med de stenar vars kraft du vill förstärka. Har en utrensande/avgiftande verkan, befrämjar synen.

Chakra: Hals
Nyckelord: Månenergi, tålamod.   Smaragden sägs passa den som är ambitiös och passionerad. Smaragden är maj månadssten. Smaragden är en harmonisten för kropp och själ, som helar känslomässiga sår. Den skänker överflöd och öppnar upp hjärtat för att ta och ge emot kärlek. Smaragden stärker visioner och klarsyn och kan användas vid ögonproblem. Stenen är lämplig för meditation över tålamod och ärlighet. Använd inte starka rengöringsmedel, ultraljudstvättar eller hett vatten. Bra vid för högt blodtryck, cirkulations rubbningar, obalans i njurar och lever.

Kombination: Smaragd + Aventurin + Krysolit + Spektrolit utvecklar din klarsyn.
Chakra: Från Hjärtat upp till Tredje Ögat.


   Maskulint uttryck. Befrämjar kommunikation på flera plan.
Befrämjar nya och otraditionella idéer. Bra mot alkoholism och
andra former av missbruk.
 
Chakra: Tredje ögat
Affirmation: Jag uttrycker tydligt min maskulina energi.


Helar oklara tankar som hindrar oss från att vara ärliga och uppriktiga i våra hjärtan.

Chakra: Rot och navel.

   Kvinnans sexuella uttryck. Rosa Smithsonit hjälper den moderna kvinnan
att våga använda sin kvinnliga kraft utan att känna att hon förlorar den
styrka hon kämpat för under årtusenden.

 Chakra: Hjärt
 

 

   Hjälper och lindrar vid självkritik och mindervärdeskomplex och hjälper oss att "se" dessa så att vi kan läka dem när de är den psykiska orsaken till fysisk sjukdom. Stark feminin energi, läker inre och yttre sår, kan användas överallt. Den gör oss medvetna om det dagliga lilla som vi skapar. Mot fördomar. Ett ovärderligt stöd när självkritik och mindervärdeskänslor är den psykiska orsaken till fysisk sjukdom. Stimulerar mjölkproduktionen hos den ammande modern.

Kombination: Snökvarts + Kunzit + Rodokrosit vid hjärtproblem. Snökvarts + Herkimerdiamant + Apachetårar gör det bortträngda synligt. Snökvarts + grön Aventurin ger lätthet och glädje.
Chakra: Alla, men speciellt Hjärt.

   Hjälper till att gå vidare när det stagnerat och man sitter fast i något. Oftast där det finns starka känslor förknippade. Vi blir lugna och kan slappna av. Hjälper oss att kunna kommunicera på ett begripligt sätt. Öppnar upp för andlighet och håller oss samtidigt grundade i den fysiska verkligheten. En fin meditationssten. Balanserar dina manliga och kvinnliga energier. Bra mot halsinfektioner, balanserar ämnesomsättningen, stärker lymfsystemet.
 
Kombination: Amazonit + Sodalit för att befrämja balansen mellan inre man och kvinna.
Chakra: Hals och navel
   Glädjesten. Solstenen öppnar vägen för intuition, kreativitet och glädje. Den befrämjar den sexuella energin och används till att avhjälpa obalans på detta område. Solstenen kan också hjälpa till att belysa och öka förståelsen för tidigare inkarnationer och sammanlänka dem med detta livet. Bra vid sexuell obalans, har en vitaliserande inverkan.

Kombination: Dess verkan förstärks av Bärnsten.
Chakra: Navel


Lär dig att genomskåda situationer, känslor och männsikor. Den beskyddar dig mot
onödiga konflikter och svek. Du skapar balans mellan dina maskulina och feminina
energier. Är bra när det gäller arbete med kommunikation, bl a vid transaktionsanalys.
Ögonbesvär, cirkulationsrubbningar och ryggbesvär.

Chakra: Rot, solar plexus. 
   Rymlighet. Kundalinienergi, skarpsinnighet, behärskande av energi och kraft. Användbar när du behöver manifestera en högre sanning på ett fysiskt plan, när du känner behov av att se att dina tankar skapar din verklighet. Bra mot svampinfektioner, virus och cirkulationsrubbningar.

Chakra: Rot
Affirmation: Allt jag vågar se tydligt, kan jag skapa tydligt.

   Sexuell attraktionskraft. Stilbiten helar vår inre glädjekänsla, vår förmåga att dra till
oss kärlek och hängivenhet. Den hjälper dig att utstråla större sensualitet och våga ta till
dig andras sensualitet. Stärker smaksinnet, helar ledband och ligament, pigmentförändringar.
 
Chakra: Hjärt

   Stjärnsafiren ger dig en riktig kreativ kick när det behövs! Och eftersom den är nära knuten till upplysning och Tredje ögat så är den ett naturligt val av sten när du vill väcka eller skärpa dina mediala egenskaper. Den används vid telepati, klärvoajans, astralresor, meditation och psykokinesi. Den kan hjälpa dig att slappna av och ta det lungt när du är under extrem fysisk press. Den bärs som amullet mot negativa energier och spells. I healing används denna sten när du har huvudvärk eller ont i halsen. Den sägs även hjälpa vid blodsjukdomar, magknip, reumatism, psykiska sjukdomar och då speciellt depression. Healers är ofta dragna till denna sten.

Chakra:
Tredje Ögat och hals.


 Helande. Sugiliten aktiverar kundalinikraften och är en stark kanaliseringssten.
Den lär oss acceptans och förståelse. Hjälper oss att se saker och ting i ett annat
perspektiv. Du får lättare att hitta de verkliga orsakerna till problemen i ditt liv.
Idealisk för att befrämja den inre självläkande kraften/viljan. Bra mot migrän.
Vid integrationsproblem mellan de två hjärnhalvorna.
 
Kombination: Sugilit + Azurit + Diamant är som dynamit för medvetandet.
Chakra: Från kron till rot.
   Helar ilska. Har kraftigt utrensande verkan. Ger ljus och nytt liv. Återskapar balansen mellan eterkroppen och astralkroppen. Bra mot förkylningar och förgiftning. Har en renande, sårläkandeoch avförande verkan.

Kombination: Svavel + Obsidian vid obalans i levern. Svavel + Diamant för urskillningsförmåga och klarsyn.
Chakra: Solar plexus


   Självförverkligande. Ger lugn, centrering och tålmodighet. Den får dig att tänka innan du talar.
Bra mot ögonsjukdomar och ryggdeformationer. Lägg en Tanzanit mellan ögonbrynen för att
på ett kraftfullt sätt öppna upp Tredje Ögat och Kronchakrat för clairaudience, visioner,
andlig kommunikation, beskydd och manifestation. Den sägs lindra depression, motverka
och omvandla negativ energi.

Chakra: Tredje Ögat och hals.   Denna sten integrerar känslor och intellekt. Bäst ägnad för känsliga människor. Den ger bättre kontakt på det fysiska planet. Reducerar vår sårbarhet och främjar de "ockulta" känslorna. Bra vid uppsvällda och trötta fötter. Kommunikation med främmande/andra intelligenser, kontakt med rymdvarelser, telepati. Används för att fördriva hat, svartsjuka, avund, vrede osv. Suger upp negativ energi. Bra mot cirkulationsrubbningar, febernedsättande.

Kombination: Med blå Bandagat som febernedsättande medel.
Chakra: Rot


   Mental slöhet. Är du slö, maklig eller initiativlös, då finns det hjälp att hämta.
Du får kraft att se igenom medvetandets dimmor och mod att våga handla.
Aktiverar thymus, används vid svamp och cystor.
 
Kombination: Med Unakit vid dåligt fungerande immunförsvar.
Chakra: Beroende på Thomsonitens färg.
   Thuliten ger oss närvarokänsla och glädje över att finnas till utan att ta livet alltför högtidligt. Nya begynnelser, kärlek och inre stabilitet. Bra för kalciumupptag, helande av benbrott.

Chakra: Hjärt

    En sten som skyddar mot faror. Den hjälper oss att se förflutet och framtiden för klarare tanke och djupare förståelse. Sätter fart på kroppens energiflöden när du känner dig tömd. Ger självsäkerhet till alla som bär stenen. Tigeröga ger också ett gott stöd om du ska börja på något nytt på egen hand, efter ett avsked eller en separation, när sorgetiden är över och livet ska fortsätta. Det är en mycket bra sten att ge till unga människor som ska börja stå på egna ben i livet. Tar fram sanningen och hjälper dig se och förstå dina egna fel, avslöjar falska vänner och varnar för faror. Den beskyddar mot yttre faror och ger mod att fortsätta även om det kan se dystert ut. Bra mot koncentrationssvårigheter med inlärningsproblem och ögonproblem.

Kombination: Tigeröga + Oxöga + Falköga lär dig att se bakom tingens yta.
Chakra: Rot, navel och kron.Topas

   Oavsett vilken färg den har symboliserar topasen gladlynthet. I relationer vinner stenens ägare trofasthet, sann vänskap och varaktig kärlek. Dessutom erhålls skydd mot avundsjuka, svartsjuka och intriger. Denna sten har stor helande förmåga som förnyar kroppens kraft och bevarar dess skönhet. Topasen driver bort ledsenhet, depression, girighet, mardrömmar och rädsla för döden. Enligt traditionen ska topasens varma, ljusstarka och energiska vibrationer kompletteras och förstärkas av en guldinfattning för att dess kraft ska komma riktigt till sin rätt. Stenen passar definitivt för personer födda i stjärntecknet Skorpionen.   Ledaregenskaper. Ger dig styrka att agera som din egen auktoritet. Bra mot halsirritationer som uppstått genom överansträngning, till exempel vid sång. Stärker de inre organen och kan användas vid hemorrojder.

Kombination: Blå topas + Kunzit + Bergkristall + Guldtopas hjälper människor som är alltför fixerade vid den materiella världen.
Chakra: Hals

   Förlösning. Förlöser oönskade tankar och känslor.
Mod och värme. Lever, mjälte, gallblåsa, tunn- och tjocktarm.
 
Chakra: Solar plexus, hjärt   Optimism. Ger inspiration, hälsa, skönhet och glädje. Bra mot hemorrojder samt vid avvänjning från tabletter, alkohol och liknande. Stimulerar dessutom smaksinnet och leverfunktionen.

Kombination: Guldtopas + Eldopal + Obsidian lär dig att kanalisera din vrede på ett kreativt sätt.
Chakra: Navel och solar plexus.


   Lär dig att skilja mellan dröm och verklighet. Helar förbindelsen mellan
eterkropp och astralkropp. Ger en stillsam men djup grundning. Särskilt
lämplig till mentalt svaga eller förvirrade människor.

Chakra: Rot

   Universell kärlek. Förlåtelse, kärlek och medkänsla. Frihet att våga älska och känna sig älskad. Bra mot nedsatt immunförsvar, vid allvarliga och svåra sjukdomsfall.

Chakra: Hjärt

 

    Drar till sig energier, den bästa healingstenen vid fysiska sjukdomar. Skänker fred, harmoni och skönhet. Hjälper oss att attrahera goda och positiva saker. Ger oss mod och kraft att möta svårigheter då den neutraliserar negativ energi. För ryttaren är det tryggt att bära med sig en turkos. Den bereder framgång vid tävlingar samt skyddar vid fall. Denna blågröna sten har använts som lyckosten sedan urminnes tider, dessutom anses turkosen glädja sinnet och stärka synen hos bäraren. Den sägs stöta bort det onda ögat, men om färgen bleknar är bäraren i fara. Turkosen ska alltid ges som gåva - köper man den åt sig själv förlorar den sin magiska kraft. Denna stens inflytande är verkligen både kraftfullt och glädjande. Turkosen är först och främst beskyddande. Den äger gåvan att bevara din själsfrid trots smärta och fara. Att skänka en turkos som gåva till ett nyfött barn eller ett nytt hem är alltid bra för därmed ger du löfte om frid, förnöjsamhet och varaktig glädje. Turkosen ger oss en känsla av samhörighet och kärlek och lär oss att vara osjälviska. Bra meditationssten. Lindrar reumatism, bra mot matsmältningsproblem och vid anorexia och allergier.

Kombination: Tillsammans med Herkimerdiamant gör den dig öppen för Buddha-energin.
Chakra: Hjärt och hals.


Turmalin

   Hjälper oss att ta in det nya som kommer. En sten som transformerar olika energier och frekvenser, att kunna mötas, i det andliga och fysiska. Den är obegränsad och skapar möjligheter. Grundar dig andligt.   Aurarening. Den bruna turmalinen verkar som en "förfinad" variant av rökkvarts. Den rensar ut all negativitet och befrämjar ett fritt energiflöde i kroppen. Stimulerar matsmältningen.

Kombination: Arbetar bäst om den kombineras med Herkimerdiamant.
Chakra: Rot och navel.

   Förvandling. Hjälper dig att omvandla dina känslor från solar plexus till
hjärtenergi. Du får lättare att bearbeta sorg och negativa självuppfyllande
profetior. Lämplig till meditation och vid sömnlöshet. Stärker immunförsvaret.
 
Chakra: Hjärt
   Självacceptans och medkänsla. Stärker såväl hjärt- som rotchakrat och hjälper dig att manifestera dina innersta önskningar. Bra mot alla tillstånd av stress och nervositet.

Chakra: Hjärt

 

   Aktiverar rotchakrat. Ger dig mod att stå på egna ben och
framföra dina egna uppfattningar och gränser. Är bra för att
bearbeta rädsla för auktoriteter. Har en skyddande verkan. Bra mot
ångesttillstånd och gikt.
 
Chakra: Rot   Balanserar manliga och kvinnliga energier. Den attraherar kärlek, befrämjar flexibilitet, helar hjärtat och känslomässiga sår samt hjälper dig att få kontakt med det högre jaget.

 

   En sten som sägs ta fram sanningar, lyfta upp saker till ytan och som
sägs vara bra vid regressioner. Bra mot ögonsjukdomar.
 
Chakra: Hjärt och pann.

   Unakiten är en kärleksfull sten som öppnar upp våra hjärtan samtidigt som den grundar oss i livet. Den integrerar våra mentala nivå med våra känslor i hjärtat. Verkar samlande och ger en känsla av trygghet. Stenen stärker vårt immunförsvar och är lämplig vid svampinfektioner t.ex Candidasvamp.

Kombination: Unakit + Jade + Rodokrosit + Krysophras helar de mest motstridiga känslor. Unakit + Herkimerdiamant stärker immunförsvaret.
Chakra: Hjärt


   Anpassning till alla nya förhållanden. Ger trygghet inför det nya. Bearbetar
envishet och mjukar upp hjärtats energi. Bra mot ångest inför det nya och okända.
 
Chakra: Hjärt

   Får dig att ge upp ditt motstånd, känna tillit och trygghet. Andningssvårigheter.

Chakra: Navel och solar plexus.


   Vismut stimulerar fantasi och inlevelseförmåga. Den befrämjar vår förmåga att
finna visdomen i livet. Bra för författare, särskilt för dem som skriver poesi.

Chakra: Stimulerar flödet av energi från kronchakrat till rotchakrat.

   Unga själar. Hjälper dig att förstå och komma på samma våglängd som unga själar. Ger medkänsla och överseende.

Kombination: Ametrin + Thulit + Vivianit hjälper de nya själarna att finna sig till rätta.
Chakra: Navel och solar-plexus.


   Universell förståelse, att se och känna i en större helhet, att finna sin själspartner.
Också bra för kommunikation med gud och naturväsen som jobbar med att hjälpa
växter. "Avvecklar" gamla skavanker. Spontan healing upplevs med denna sten.
 
Chakra: Navel

 
   Stenen ger oss förståelse och medlidande för andra och för oss själva. Livet är inte alltid svart eller vitt, även om denna vackra sten är det. Den hjälper oss att se djupare och få kontakt med den oändliga kärleksenergin i universum som alltid finns tillgänglig.

Chakra: Alla


   Hjälper till att lyckas med projekt, tankar, arbete, förhållande mm. Hjälper dig att
iaktta, bedöma och handla. Bra mot trötthet och yrsel, stärker immunförsvaret.
 
Chakra: Rot och hjärt.

   Den öppnar upp för längtan efter högre och djupare mening med livet, kärleken och lyckan. Den hjälper oss att förstå att vi kan nå dessa himmelska tillstånd bara vi har lite tålamod. Stenens energi hjälper oss att fatta beslut och att stå fast vid dessa och att gud är med oss i allt vi företar oss. Beslut. Sök och du ska finna.

CURRENT MOON